Продукти, корисні для жіночого здоров'я

Продукти, корисні для жіночого здоров'я

Здорове харчування важливо для всіх, але деякі продукти особливо корисні для жіночого здоров'я. Ці «суперпродукти» багаті поживними речовинами, які допоможуть підтримувати здоров'я тіла жінки до глибокої старості.

Листова капуста

В її листі міститься велика кількість вітаміну К, який разом з кальцієм і вітаміном D працює над тим, щоб ваші кістки були міцними і здоровими. Одна порція містить більше 20% добової норми вітамінів А і С.

Квасоля

У ній багато білка, клітковини і немає жиру, який присутній в м'ясі. Квасоля допомагає знизити кров'яний тиск, рівень цукру в крові сприяє профілактиці серцевих захворювань.

Грейпфрут

Вся справа в «флавоноїдах», наявних в грейпфруті, які допомагають знизити ймовірність інсульту у жінок, а також корисні для серця. Апельсини діють також, але грейпфрути містять менше цукру. Грейпфрут поєднується не з усіма ліками, тому якщо ви приймаєте якийсь препарат, проконсультуйтеся з лікарем.

Ягоди

Вони містять флавоноїди і антиоксиданти, які допомагають захистити здоров'я клітин. Ягоди допомагають підтримувати гостроту вашого мозку в більш зрілому віці. Крім того, організму потрібен вітамін С для вироблення колагену, білка, який підтримує вашу шкіру пружною і гладенькою.

Папайя

Червоно-оранжевий колір він має завдяки бета-каротину (речовини, що міститься також в моркві) і лікопіну (присутній в томатах і кавунах). Лікопін знижує ймовірність захворіти на рак шийки матки та молочної залози. Це також антиоксидант, який підтримує в нормі холестерин і кров'яний тиск, запобігаючи серцевим захворюванням.

Знежирений йогурт

Після 50 років організм потребує більшої кількості кальцію. Всього 220гр йогурту дасть вам більше третини необхідної кількості кальцію в день. Кращою засвоюваності кальцію допомагає вітамін D.

Сардини

Ця рибка містять здорові жирні кислоти, вітамін D і кальцій. Омега-3 жири допомагають поліпшити якість грудного молока, також корисні для вагітних жінок. Крім того, сардини містять менше ртуті, ніж більшість інших риб.

Лляне насіння

Вживання подрібненого лляного насіння може допомогти знизити ризик розвитку деяких видів раку, включаючи рак молочної залози. Лляна олія - відмінний спосіб отримати омега-3. Якщо ви приймаєте якісь лікарські препарати, проконсультуйтеся з лікарем перш ніж додавати лляне насіння в свій раціон, оскільки воно може вплинути на ефективність деяких ліків.

Грецькі горіхи

Вони також містять корисні жирні кислоти і, будучи частиною збалансованої дієти, сприяють запобіганню раку.

Авокадо

Плоди авокадо містять багато жирів, але це «хороші» жири. До речі, дослідження показують, що дієти з великою кількістю авокадо сприяють здоров'ю очей і шкіри. На додаток вони можуть допомогти знизити рівень «поганого» холестерину і підвищити «хороший» холестерин.

Солодка картопля

Мідь, клітковина, вітамін В6, калій, залізо ... солодка картопля - джерело вітамінів і мікроелементів. Цей вид картоплі містить велику кількість бета-каротину, - джерела вітаміну А. Вживання його під час вагітності та грудного вигодовування сприяє здоровому розвитку легенів малюка.

Шпинат

Допомагає знизити ризик розвитку деменції, серцевих захворювань і раку товстої кишки. Шпинат містить фолієву кислоту і лютеїн. Цей антиоксидант захищає кришталик і сітківку ока, а також сприяє запобіганню появи зморшок.

Яловича печінка

Яловича печінка є відмінним джерелом фолієвої кислоти, з великим відривом випередивши таких провідних вегетаріанців, як шпинат і чорноокий горох.

Пісна яловичина

Червоне м'ясо містить багато заліза. А після 18 років жінкам його потрібно більше, ніж чоловікам! Крім того, що яловичина багата залізом, вона також підвищує рівень цинку і вітаміну В. Але не переборщіть з цим продуктом. Існує ймовірність того, що вживання великої кількості червоного м'яса може призвести до міоми матки.

Джерело:

https://www.webmd.com/women/womens-health-tips-16/slideshow-women-superfoods