Виставка «Здорова нація: здоров’я жінки та дитини» – з турботою про щасливе материнство та дитинство в Україні

Виставка «Здорова нація: здоров’я жінки та дитини» – з турботою про щасливе материнство та дитинство в Україні

«Нещодавно у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» пройшла перша в Україні спеціалізована виставка медичної техніки, лабораторного обладнання та лікарських засобів, що застосовуються у педіатрії, акушерстві та гінекології, – «Здорова нація: здоров’я жінки та дитини». Організатор – компанія «Євроіндекс». Виставка відбулася за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

На сьогодні питання збереження репродуктивного здоров’я, охорони здоров’я жінки та дитини є в Україні пріоритетними. Підвищення народжуваності, забезпечення умов для збереження репродуктивного здоров’я, підтримка сімей з дітьми та посилення соціального захисту материнства і дитинства – такі основні завдання державної реформи в галузі охорони материнства та дитинства.

У цих умовах виставка «Здорова нація: здоров’я жінки та дитини» набула особливої актуальності: вона є ефективним інструментом реалізації зазначених завдань та доповнить комплекс заходів, що здійснюються в цьому напрямі урядом та професійними об’єднаннями.

В експозиції виставки понад 40 компаній демонструвався повний спектр обладнання, технологій та лікарських засобів, які застосовуються у педіатрії, акушерстві та гінекології, а також було представлено тематичний розділ «Діагностичне та лікувальне обладнання загального призначення».

Серед її учасників – дистриб’ютори та виробники медичної техніки (Karl Storz Gmbh & Co. KG, Sіemens Ukraіne Medіcal, «Дельрус Україна», завод «Квант», «Медсервіс-Гарант», «Парамед», «Радмір», «Укрмед», «Укрмедтехніка», «Укртелемед»), провідні українські виробники фармпрепаратів (Борщагівський хімфармзавод, концерн «Стірол»), представництва зарубіжних компаній в Україні («Каскад-Медікал», «Натурпродукт-Вега»), виробники дитячого харчування («Аніка Дніпро»).

Майданчиком для обговорення актуальних проблем акушерства та гінекології, педіатрії та мамології став Всеукраїнський науковий форум, який був проведений одночасно з виставкою. Лікарям-фахівцям випала унікальна нагода підвищити свій професійний рівень, обмінятися досвідом, почути думки та рекомендації провідних спеціалістів цієї галузі.

Сьогодні виставки – це, перш за все, місце зустрічі професійної еліти, майданчик для живого спілкування. Метою організаторів було створити такий майданчик і для українських лікарів-фахівців у галузі педіатрії, акушерства й гінекології, де вони могли підвищити професійний рівень, обмінятися досвідом та ідеями у вільному спілкуванні з колегами.

Сподіваємось, що в майбутньому виставка «Здорова нація: здоров’я жінки та дитини» стане традиційною й очікуваною подією для всіх фахівців, які піклуються про збереження найціннішого багатства кожної родини та держави в цілому – материнства і дитинства.