Коли мета - народити здорову та розумну дитину

Коли мета - народити здорову та розумну дитину

Уже давно доведений той факт, що потреби вагітної у вітамінах та інших важливих речовинах збільшуються. Серед них важливою є фолієва кислота.

Чому фолієва кислота така важлива?

У майбутньої мами вона бере участь в обмінних процесах, оновленні клітин, роботі імунної системи, попереджає ускладнення вагітності, такі як, невиношування вагітності на різних термінах та передчасні пологи1. Фолієва кислота відповідає за формування нових клітин, розвиток нервової та серцево-судинної системи у малюка.

Вченими доведено важливий факт, що вживання фолієвої кислоти зменшує ризик виникнення у дитини вроджених вад нервової системи, серцево-судинної, травної та сечовидільної систем, щелепно-лицьових деформацій2. Щодня до організму вагітної повинно находити не менше 400 мг фолієвої кислоти3.

Чому таблетки фолієвої кислоти не завжди забезпечують потрібний рівень активних фолатів в організмі людини?

Річ у тім, що сама собою фолієва кислота в таблетці – це ще не біологічно активна сполука. Щоб вона почала діяти, в організмі повинні пройти певні перетворення кислоти до активної форми – Метафолину®4. Але було виявлено, що навіть якщо вагітна жінка сумлінно вживає фолієву кислоту, не завжди ця речовина перетворюється в активну форму в організмі через розповсюджені мутації ферментів, що контролюють цикл перетворення5.

Чи все ви знаєте про свої гени?

Люди різні не лише зовні. З розвитком знань про генотип людини було з’ясовано, що майже у половини жінок є певні особливості у ферментній системі, і тому звичайна фолієва кислота з таблетки не може повноцінно перетворитися на активну форму - метафолин та захистити жінку і її майбутню дитину. Тобто кожна друга жінка може мати проблеми з засвоєнням фолієвої кислоти, а це значить, що існує ризик народження дитини з вродженими вадами та ускладненнями вагітності.

І саме після цих відкриттів австрійські вчені створили нове покоління фолієвої кислоти – Метафолин® – активну форму фолату, яка має засвоюватися у кожної жінки.

Фемібіон

Фемібіон Наталкер для засвоєння фолієвої кислоти

Метафолін увійшов до складу спеціального комплексу Фемібіон Наталкер, який тепер найчастіше обирають для себе жінки Європи6.

Цей фолатний комплекс створений з урахуванням потреб вагітної. У його складі, крім біологічно активного фолату, є необхідні вагітній вітаміни, йод, а ще докозогексаєнова кислота з групи Омега-3 жирних кислот. Останній компонент забезпечує розвиток нервової системи, зору7, і таким чином може сприяти майбутньому розвитку інтелекту та здатності дитини до навчання. Отже, ще до народження малюка ви можете зменшити ризик вроджених вад та покращити можливості розумового розвитку своєї дитини.

Подаруйте своїй дитині більше, ніж красиві очі! Ви можете зробити набагато більше, ніж думаєте.

Спитайте про Фемібіон® у свого лікаря або в найближчій аптеці.

  1. LN Yelland et al. Predicting the effect of maternal docosahexaenoic acid (DHA) supplementation to reduce early preterm birth in Australia and the United States using results of within country randomized controlled trials. Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids. 2016 September ; 112: 44–49.
  2. Goh Y et al. Prenatal multivitamin supplementation and rates of congenital anomalies: a metaanalysis. J Obstet Gynaecol Can. 2006 Aug;28(8):6809.
  3. МОЗ України. Методичні рекомендації щодо організації надання амбулаторної акушерсько-гінекологічної допомоги. Додаток 1 до наказу МОЗУ №417/2011 р.
  4. Доступно за посиланням, 06.2018: http://www.merckmillipore.com/INTL/en/products/small-molecule-pharmaceuticals/bulk-api/folates/metafolin/w5ib.qB.qWcAAAFNGx1ItHt_,nav
  5. R Prinz-Langenohl et al. [6S]-5-methyltetrahydrofolate increases plasma folate more effectively than folic acid in women with the homozygous or wild-type 677C,T polymorphism of methylenetetrahydrofolate reductase. British Journal of Pharmacology (2009), 158, 2014–2021.
  6. Засіб Фемібіон є лідером в категорії пренатальних вітамінів в об’єднаній виборці 20-ти європейських країн у періоді МАТ (12 міс. до дати:) 12.2016, за даними аудиту QuintilesIMS OTCIMS та MIDAS databases.
  7. Koletzko B et al. Consensus Statement Dietary fat intakes for pregnant and lactating women. British Journal of Nutrition (2007), p.1 of 5.

Виробник «Фемібіон Наталкер І, ІІ»: „Мерк КГаА & Co. Верк Шпиталь”, Австрія / “Merck KGaA & Co. Werk Spittal”, Austria для компанії “Мерк Зельбстмедікаціон ГмбХ”, Німеччина/ “Merck Selbstmedikation GmbH”, Germany

Не є лікарським засобом. Інформація про дієтичну добавку для медичних та фармацевтичних працівників. Перед призначенням будь ласка ознайомтесь з висновком державної санітарно-епідеміологічної експертизи.

Фемібіон Наталкер I. 30 таблеток вкритих оболонкою, 1 блістер у картонній упаковці. Фемибион Наталкер II. По 6 таблеток вкритих оболонкою і по 6 капсул у блистер; по 5 блістерів у картонній упаковці. Висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи № 3/8-А-1197-62126Е від 05.04.2016. № 3/8-А-1197-62127Е від 05.04.2016. Не є лікарським засобом. Інгредієнти таблеток: Наповнювач: Мікрокристалічна целюлоза; Кальцій L -аскорбінова кислота (Вітамін С); D, L-альфа-токоферолу ацетат (Вітамін Е) (Мальтодекстрин, Модифікований крохмаль); Наповнювач: Гідроксипропілцелюлоза; Нікотинамід; Глазирувачі: Гідроксипропілцелюлоза, Гідроксипропілметилцелюлоза; Кальцій- D-пантотенат; D-Біотин (Мальтодекстрин); Барвник: Титану діоксид; Ціанокобаламін (Вітамін B12) (Мальтодекстрин); Агент, що протидіє злипанню: Магнієві солі жирних кислот; Піридоксину гідрохлорид (Вітамін В6); Рибофлавін (Вітамін В2); Тіаміну мононітрат (Вітамін В1); Зволожувач: Гліцерин; Кальцій-L-Метилфолат МЕТАФОЛИН®/ Metafolin®); Фолієва кислота; Калій йодид; Барвник: Заліза оксид. Склад капсули: ДГК (докозагексаєнова к-та) Вітамін Е (а- ТЕ).

За додатковою інформацією звертайтеся за адресою: ТОВ «Др. Редді’с Лабораторіз», Київ, Столичне шосе, 103, БЦ «Європа», 11-й поверх, офіс 11 Б. Тел. +38(044)207-51-97.

FB-01.06.18-RX2