Діарея під час подорожей: як уникнути та лікувати

Діарея під час подорожей: як уникнути та лікувати

Подорожі завжди дарують неймовірно багато емоцій та допомагають відкрити світ. Проте іноді прекрасну мандрівку може зіпсувати неприємний симптом - діарея. Важливо розуміти що може спричинити її та як надати допомогу собі та близьким. Адже це дуже поширене явище, особливо якщо ви обрали екзотичну для вас країну.

Діарея мандрівника: що це і чому виникає

Діарея мандрівника - це гастроентерит, який може виникнути під час подорожі, коли людина вживає їжу або воду, які забруднені бактеріями або іншими мікробами. Інколи діарею мандрівника можуть спричиняти паразити.

Чому виникає діарея під час подорожей та як з нею впоратися

Діарея під час подорожі - це досить поширене явище, особливо при відвідуванні країн з низьким рівнем санітарії. Проте вона може виникнути в будь-якому місці, де є можливість отримати заражену їжу або воду. Декілька чинників можуть сприяти розвитку діареї мандрівника, зокрема: вживання незнайомої їжі або води, відсутність гігієнічних умов, недостатнє миття рук перед їжею та після відвідування туалету.

Щоб уникнути діареї під час подорожі, слід дотримуватися деяких правил гігієни.

  • Переконайтеся, що вода, яку ви п'єте, прокип'яткована або упакована в пляшках.
  • Не їжте сиру або незрілу їжу, а також добре промийте фрукти та овочі, перш ніж вживати їх.
  • Завжди мийте руки з милом, перш ніж їсти, та після відвідування туалету.

Найголовніше при діареї - це проводити дегідратацію, тобто пити багато рідини, яка допоможе організму відновити втрачені запаси.

Які засоби від діареї слід покласти в аптечку для подорожей

Якщо ж діарея все ж таки виникла, то її можна лікувати за допомогою деяких засобів.

Серед них можна відзначити медикаменти, що забезпечують нормальне функціонування шлунково-кишкового тракту, засоби з електролітами для пероральної регідратації, пробіотики та антибіотики. Перед тим, як відправитися у подорож, складіть аптечку, яку будуть включати необхідні засоби для лікування діареї. Найкраще проконсультуватися з лікарем, щоб вибрати правильні препарати.

Також вам може допомогти Лацидоентер. Це Smart-пробіотик, що є сучасним рішенням при розладах травлення. Він містить 2 види корисних бактерій та цинк, що допомагають швидко зняти запалення, відновити мікрофлору та нормалізувати перистальтику кишківника. Він також здатен зменшити спазми та дискомфорт. Лацидоентер відновлює захисний бар’єр слизової та регулює місцевий імунітет.

Більше інформації про Лацидоентер шукайте на сайті: https://vorwartspharma.com/lacidoenter