Хвороби серця та антиоксиданти

Хвороби серця та антиоксиданти

Серце - дивовижний орган. Воно перекачує кисень і багату поживними речовинами кров по всьому тілу для підтримки життєдіяльності організму. Ця електростанція розміром з кулак розширюється та стискається 100 000 разів на день, перекачуючи п'ять-шість літрів крові щохвилини. Серце є ключовою частиною серцево-судинної системи, яка також включає всі кровоносні судини, які несуть кров від серця до тіла, а потім назад до серця.

Тому, турбуючись про стан свого організму, багато людей здається питанням, чи можуть антиоксиданти допомогти зберегти здоров’я серцево-судинної системи.

Безумовно, антиоксиданти, які ми отримуємо вживаючи певні продукти є важливою частиною здорового способу життя. Адже споживаючи фрукти, овочі, цільнозернові, бобові та горіхи ми отримуємо клітковину і також насолоджуємося чудовим смаком. Це безпрограшний варіант.

Чи можуть біологічно активні добавки бути корисними?

Якщо ви думаєте про прийом добавок, майте на увазі, що вони не володіють такими ж перевагами, як антиоксиданти, які ви отримуєте з їжею.

Цільова група профілактичних служб США (USPSTF) заявляє, що недостатньо доказів того, що полівітаміни або мінеральні добавки можуть знизити ймовірність серцевих захворювань.

Добавки з вітаміном Е та бета-каротином

Дослідження не доводять, що харчові добавки з вітаміном Е можуть служити профілактичним засобом при захворюваннях серця. Проте доказів їх небезпеки також немає. Той самий вітамін ви можете отримати у таких продуктах, як горіхи, листова зелень, олії з насіння льону, кунжуту та збагачені злаки.

Також немає доказів того, що добавки бета-каротину можуть бути ефективними в боротьбі із серцевими захворюваннями. Деякі дослідження показують, що люди, які палять або вживають алкоголь і приймають добавки бета-каротину, насправді частіше хворіють на серцево-судинні захворювання.

Робоча група з профілактики захворювань в США (USPSTF) не рекомендує приймати добавки з бета-каротином або вітаміном Е, з метою профілактики серцево-судинних захворювань.

Але, пам’ятайте, що дана рекомендація стосується лише добавок. Згідно з USPSTF, дієта, багата фруктами, овочами, цільним зерном, знежиреними та нежирними молочними продуктами та морепродуктами, знижує ризик серцевих захворювань. Ви можете отримувати бета-каротин із фруктів та овочів, таких як морква, солодка картопля, шпинат та помідори. серцевих захворювань. Ви можете отримувати бета-каротин із фруктів та овочів, таких як морква, солодка картопля, шпинат та помідори.

Джерело:

https://www.webmd.com/heart-disease/guide/antioxidants-vitamin-e#1-2