Агентство з контролю за лікарськими засобами та харчовими продуктами США (FDA) схвалило застосування СПІРИВИ® (SPIRIVA®) для лікування хронічного обструктивного захворювання легень (ХОЗЛ)

Агентство з контролю за лікарськими засобами та харчовими продуктами США (FDA) схвалило застосування СПІРИВИ<sup>®</sup> (SPIRIVA<sup>®</sup>) для лікування хронічного обструктивного захворювання легень (ХОЗЛ)

СПІРИВА® є першим інгаляційним препаратом, що забезпечує значне та стабільне поліпшення функції легень при застосуванні один раз на добу. Інгельхайм, Німеччина; Ріджфілд, США (2 лютого 2004 р.) — Boehringer Ingelheim

СПІРИВА® є першим інгаляційним препаратом, що забезпечує значне та стабільне поліпшення функції легень при застосуванні один раз на добу.

Інгельхайм, Німеччина; Ріджфілд, США (2 лютого 2004 р.) — Boehringer Ingelheim Pharmaceuticals, Inc. оголосила, що Агентство з контролю за лікарськими засобами та харчовими продуктами США (FDA) схвалило застосування СПІРИВИ® (порошок тіотропіуму броміду для інгаляції) для довгострокової терапії бронхоспазму, асоційованого з хронічним обструктивним захворюванням легень (ХОЗЛ) при застосуванні один раз на добу. ХОЗЛ, яке включає хронічний бронхіт та емфізему, є захворюванням легень, що обумовлене переважно курінням. Препарат СПІРИВА® був відкритий та розроблений фірмою Boehringer Ingelheim, а його промоція в США буде проводитися спільно з Pfizer Inc.

СПІРИВА® — новий антихолінергічний лікарський засіб, який забезпечує значне та стабільне поліпшення функції легень при застосуванні один раз на добу. Ефект СПІРИВИ® націлений на первинний оборотний компонент ХОЗЛ — звуження дихальних шляхів. СПІРИВА® допомагає пацієнтам з ХОЗЛ легше дихати через розширення звужених дихальних шляхів і сприяє підтриманню їх у такому стані цілодобово. Згідно з рекомендаціями, розробленими Глобальною ініціативою щодо хронічного обструктивного захворювання легень (GOLD), довгодіючі бронходилататори, такі як СПІРИВА®, є кращим вибором для терапії ХОЗЛ.

«СПІРИВА® забезпечує значне поліпшення ключових показників функції легень і є важливим досягненням у лікуванні всіх стадій ХОЗЛ, — заявив Денніс Догерті (Dennis E. Doherty, MD), професор медицини і голова Національної освітньої програми здорових легень, керівник відділення пульмонології та критичних станів Медичного центру університету Кентуккі. — СПІРИВА® стане першочерговим засобом для лікування пацієнтів з ХОЗЛ від легкого до важкого ступеня перебігу захворювання. Пацієнти зможуть цілодобово контролювати свої симптоми, застосовуючи СПІРИВУ® один раз на добу, що дозволить їм легше дихати, зменшити залежність від частого застосування ліків невідкладної допомоги та вести більш нормальний спосіб життя».

У ході клінічних випробувань СПІРИВА® продемонструвала значну бронходилатацію, що зберігалася протягом проведення досліджень [www.boehringer-ingelheim.com.

Компанія Pfizer Inc.

Pfizer Inc. відкриває, розробляє, виробляє та здійснює маркетинг найважливіших ліків для людей і тварин, а також багато з найвідоміших у світі брендів. Додаткова інформація про Pfizer — на сайті www.pfizer.com. www.pfizer.com

Представництво компанії Boehringer Ingelheim в Україні:
м. Київ, вул. Юрківська, 28.

Тел.: (044) 251 2421
Факс: (044) 251 2420
www.boehringer-ingelheim.com
Е-mail: yevtushenko@kbp.boehringer-ingelheim.com