За результатами науково-практичної конференції молодих учених з міжнародною участю

За результатами науково-практичної конференції молодих учених з міжнародною участю

20 жовтня в Інституті терапії ім. Л.Т. Малої АМН України (м. Харків) згідно з Реєстром наукових заходів Укрмедпатентінформу МОЗ України відбулася науково-практична конференція молодих учених з міжнародною участю «Сучасні досягнення молодих учених на допомогу практичній медицині».

Підготувала Світлана Бєлозьорова

Такі конференції в Інституті терапії вже стали традиційними. Організатор форуму – Асоціація молодих учених і спеціалістів інститутів АМН України м. Харкова, яка об’єднала молодих учених з усіх академічних наукових установ міста. Члени асоціації щорічно приймають гостей із Росії, Бєларусі, Молдови, різних міст та областей України.

Проведення таких конференцій, безумовно, надихає молодих учених, надає нового імпульсу їх науковим пошукам, дає можливість для критичної оцінки своєї роботи порівняно з результатами досліджень колег.

Конференція знайшла широкий відгук у колег з усіх регіонів України: усього було зареєстровано 175 делегатів, у тому числі молоді науковці та лікарі практичної охорони здоров’я з Росії, Бєларусі, дев’яти областей України, м. Харкова та з чотирьох районів Харківської області.

У роботі конференції взяли участь ведучі вчені: професори О.Я. Бабак, Г.Д. Фадєєнко (м. Харків), голова Асоціації молодих учених і спеціалістів інститутів АМН України м. Харкова Л.Б. Ушкварок та молоді вчені: В.В. Гаргін, О.Є. Гриднєв, Н.Ю. Ємельянова, Т.М. Толстикова, І.І. Зелена, Г.В. Єременко, О.Ю. Леонтьєв та багато інших, які представляли різні напрями науки та медичні школи України, Росії, Бєларусі.

На конференції були розглянуті найбільш важливі питання діагностики, профілактики й лікування захворювань у різних галузях медицини, у розв’язанні яких беруть участь молоді вчені. Проведено два пленарних засідання, постерну сесію доповідей молодих учених. Учасники конференції отримали сертифікати.

У рамках конференції був проведений конкурс молодих учених, наприкінці якого відбулося нагородження за кращі наукові роботи.

1 місце в конкурсі молодих учених з правом авторської публікації в «Медичній газеті «Здоров’я України» та грошовою премією 1000 грн посів О.Ю. Леонтьєв (м. Херсон).

2 місце з правом публікації в «Медичній газеті «Здоров’я України» та грошовою премією 500 грн посів Мохамад Ель Хаулі Кулаль (м. Симферополь).

3 місце з правом публікації в «Медичній газеті «Здоров’я України» та грошовою премією 500 грн посів Ю.В. Протас (м. Харків).

Дипломами за кращу наукову роботу були нагороджені:

І.І. Зелена (м. Харків), О.Ю. Юхновський (м. Харків), В.В. Школьник (м. Харків), О.В. Косинський (м. Дніпропетровськ), О.Г. Гапонова (м. Харків).

Грамотами за кращу доповідь були нагороджені:

В.В. Адаричев (м. Донецьк), Т.А. Лавренко (м. Харків).

У доповідях молодих учених були висвітлені основні проблеми, які нині постають особливо гостро перед науковцями та лікарями різних галузей медицини і вирішення яких неодмінно буде здійснене саме за активної участі медичної молоді.

Конференція закінчилася прийняттям резолюції, яка ухвалила наступні положення.

  1. Враховуючи зростаючий інтерес до цих конференцій та їх значення для подальшого удосконалення знань молодих учених, більше уваги слід приділяти розповсюдженню інформації про проведення конференцій, у тому числі за кордоном, використовуючи мережу Інтернет.
  2. З метою впровадження в практику результатів науково-дослідних робіт, отриманих молодими вченими, необхідно підтримувати співпрацю молодих учених з різних медичних закладів м. Харкова, Харківської області, а також науковців з інших областей України, інших держав.
  3. Слід вважати доцільним регулярне проведення науково-практичних конференцій молодих учених з найбільш важливих питань медицини із залученням широкого кола представників молодих учених різних галузей на міжнародному рівні.