Вбивці сексуального потягу

Вбивці сексуального потягу

Секс є важливою складовою життя пари. Коли люди починають зустрічатися або жити разом, кожна зустріч наповнена радістю і нетерпінням. Але з часом, в силу різних причин, бажання може слабшати, що веде до відстороненості в стосунках і може стати причиною розриву. Дуже важливо вчасно розпізнати причини і постаратися усунути їх, щоб зберегти радість і гармонію у відносинах.

1. Стрес

Для багатьох людей стрес є причиною поліпшення працездатності. У дедлайн на роботі або останню ніч перед іспитом люди встигають зробити набагато більше, ніж у звичайні дні. Але сексуальності стрес тільки шкодить. Стрес на роботі, вдома або в стосунках періодично присутній в житті кожної людини. І важливо навчитися позбавлятися від цього стану здоровим способом, індивідуальним для кожної людини. Це можуть бути йога, спорт, медитації, перегляд фільмів, тепла ванна, зустріч з друзями - кожен вибирає свій спосіб, що допомагає саме йому. У разі необхідності, можна звернутися за допомогою до психолога.

2. Проблеми в стосунках

Проблеми в стосунках з партнером входять в число головних причин зниження сексуального потягу. Для обох статей неприємні сварки, негатив, дії і події, що знижують довіру до партнера. Важливо пам'ятати, що слова, сказані в моменти злості, агресії, образи, залишаться між вами навіть після примирення. Інтим - це більше, ніж просто секс. Це близькість і довіра. Якщо якість вашої сексуального життя знизилося, спробуйте проводити більше несексуального часу разом. Розмовляйте один одним, обговорюйте турбують вас теми і події, обіймайтеся, робіть один одному масаж. Знайдіть способи висловити любов, не займаючись сексом. Стаючи ближче один одному, ви можете відновити сексуальні відносини. Якщо самостійно не виходить повернути тепло у відносини, варто звернутися до сімейного консультанта.

3. Алкоголь

Невелика кількість алкоголю може допомогти відчути себе більш розкуто, але випивши більше - а кожна людина сама визначає цю тендітну грань - ви позбавите себе багатьох відтінків відчуттів, приглушите задоволення. Регулярне зловживання алкоголем може стати причиною охолодження у стосунках з партнером.

4. Відсутність якісного сну

Якщо ви не відчуваєте сексуального бажання, можливо, ви просто не висипаєтеся. Ви лягаєте спати надто пізно або рано встаєте? У вас проблеми з засипанням або переривчастий сон? Все, що заважає хорошому нічному відпочинку, може заважати і сексу. Втома виснажує сексуальне бажання. Подбайте про умови для міцного, здорового сну, а якщо це не допоможе, порадьтеся з лікарем.

5. Діти

Діти не є причиною втрати сексуального потягу, але час, що витрачається на догляд за маленькими дітьми виснажує сили батьків. Хорошим варіантом може стати допомога бабусь і дідусів, взаємна допомога молодих батьків один одному або запрошення няні, яка наглядатиме за дітьми в той час, як батьки зможуть приділити час і увагу один одному. Якщо такої можливості немає, хорошим виходом може стати привчання дітей до режиму дня з раннім укладанням на нічний сон, - тоді вечірній час цілком і повністю буде належати батькам.

6. Ліки

Деякі ліки можуть зменшити сексуальне бажання, наприклад:

  • антидепресанти;
  • ліки, що знижують кров'яний тиск;
  • протизаплідні таблетки (деякі дослідження показують зв'язок, інші ні);
  • хіміотерапія;
  • анти-ВІЛ препарати;

Зміна ліки або дозування може допомогти, обговоріть це з лікарем.

7. Нелюбов до свого тіла

Відчувати себе сексуальним легше, якщо вам подобається, як ви виглядаєте. Варто попрацювати над прийняттям свого тіла таким, яке воно є сьогодні, навіть якщо ви працюєте над зміною форми. Хороше самопочуття може подарувати гарний настрій. Якщо ваш партнер не впевнений в собі, переконайте його, що він сексуальний.

8. Проблеми з ерекцією

Чоловіки з ЕД (еректильною дисфункцією) часто турбуються про можливу невдачу і це занепокоєння може виснажити їх бажання. ЕД можна лікувати, крім того, пари можуть попрацювати над тим, щоб можливе періодичне відсутність ерекції не вплинуло на їхні стосунки.

9. Низький тестостерон

Тестостерон стимулює статевий потяг. З віком у чоловіків рівень тестостерону може трохи впасти. Не всі чоловіки з віком втрачають бажання, але іноді це трапляється. Необхідно пам'ятати, що на сексуальне бажання чоловіка і рівень тестостерону впливають багато факторів - від якості взаємин до ваги, тому з віком потрібно більше дбати про себе, своє здоров'я і здорових гармонійних відносинах в сім'ї.

10. Депресія

Депресія може стати причиною втрати чутливості до багатьох життєвих задоволень, включаючи секс. І тут людині необхідна допомога. При медикаментозному лікуванні повідомте лікаря, якщо у вас низький рівень сексуального потягу, оскільки деякі (але не всі) ліки від депресії знижують рівень бажання.

11. Менопауза

Для багатьох жінок сексуальний потяг тьмяніє з настанням менопаузи. Почасти це пов'язано з такими симптомами, як сухість піхви і біль під час сексу. Але кожна жінка індивідуальна, і після менопаузи можливо мати прекрасне сексуальне життя, піклуючись про свої стосунки, самоповагу і загальний стан здоров'я.

Джерело:

this page