Хлорофиллипт инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основнi фiзико-хiмiчні властивостi: таблетки від світло-зеленого до зеленого кольору з вкрапленнями, плоскоциліндричні, з рискою та фаскою, із специфічним запахом;

склад: 1 таблетка містить хлорофіліпту густого екстракту, в перерахуванні на висушену речовину – 0,0125 г або 0,025 г;

допомiжнi речовини: цукор, кислота аскорбінова, кальцію стеарат або магнію стеарат.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Антисептичні та дезинфікуючі засоби. АТС D08АХ10**

Фармакологiчнi властивостi. Хлорофіліпт є сумішшю хлорофілів з листя евкаліпта. Препарат має протимікробну дію, особливо відносно стафілококів, у тому числі пеніциліностійких стафілококів. Хлорофіліпту притаманна антисептична, антибактеріальна та протизапальна дії.

 

Фармакокінетика. Не досліджена.

 

Показання для застосування. Застосовується як протимікробний та антисептичний засіб при захворюваннях верхніх дихальних шляхів (при тонзілітах, фарингітах, ларингітах), а також при афтозних та виразкових стоматитах.

 

Спосiб застосування та дози. Застосовують у таблетках по 0,0125 г або 0,025 г залежно від ступеня тяжкості патологічного процесу, а також віку хворого. Таблетки не ковтати і не розжовувати, а тримати у порожнині рота до повного розсмоктування. Добова доза для дорослих - 0,025 г (1 таблетка) 5 разів на день. Кратність прийому - 1 таблетка кожні 4,5 години. Курс лікування – 7 днів.

Побiчна дiя. Можливі алергічні реакції.

 

Протипоказання. Алергічна реакція на прийом хлорофіліпту.

Передозування. Можливе посилення побічної дії.

Особливості застосування. Після прийому першої таблетки слід зробити паузу на 6-8 год. При відсутності набрякання губ, слизової оболонки носа та інших алергічних реакцій можна призначати курсове лікування хлорофіліптом. Досвід застосування препарату у вагітних, в період лактації та в дітей відсутній.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не досліджена.

Умови та термiн зберiгання. Зберiгати в сухому мiсцi, недоступному для дітей, при температурі не вище 20°С. Термін придатності - 2 роки.