Спазмобрю инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

міжнародна назва: гіосцину бутилброміду;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого кольору;

склад: кожна таблетка містить 10 мг гіосцину бутилброміду;

допоміжні речовини: лактоза, целюлоза мікрокристалічна, магнію стеарат, кремній колоїдний безводний, натрію крохмальгліколят.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Спазмолітики, антихолінергічні препарати. Бутилскополамін. Код АТС А03ВВ01.

Фармакологічні властивості.

Має вибіркову спазмолітичну дію, зумовлену блокуванням М-холінорецепторів гладкої мускулатури внутрішніх органів черевної порожнини. Знижує секрецію слинних та травних залоз.

Фармакокінетика. Частково абсорбується після перорального прийому (8%); системна біодоступність - менше 1%. Незважаючи на низьку концентрацію у крові достатньо велика локальна концентрація скополаміну бутилброміду та його метаболітів визначається в місцях дії препарату – шлунково-кишковому тракті, жовчних шляхах, печінці та нирках. Слабо зв’язується з білками плазми крові. Не проникає крізь гематоенцефалічний бар’єр.

Період напіввиведення становить: 1–2 години, із синовіальної рідини: 3–6 годин. Метаболізується в печінці. Виводиться з жовчю та сечею, в основному в незміненому вигляді.

 

Показання для застосування. Спазми шлунково-кишкового тракту, пілороспазм, спастичні коліти, спастичні запори, дискінезії жовчних шляхів і протоків підшлункової залози, ниркова коліка, холецистити, панкреатити. Купірування нудоти і блювання післяопераційної. Спазми сечових шляхів, печінкова коліка. Більовий синдром при альгодисменореї, спазм матки і труб при гістеросальпінгографії, координація родової діяльності. Промедикація при проведенні наркозу. Для диференціальної діагностики спазму і об’ємного процесу при різних методах дослідження. Отруєння фосфороорганічними сполуками.

Спосіб застосування та дози. Дозу призначають індивідуально, залежно від віку хворого та перебігу захворювання. Дорослим призначають по 10 мг 3-5 разів на добу. Максимальна добова доза не повинна перевищувати 100 мг.

Дітям від 6 років препарат призначають з розрахунку 0.3 - 0.6 мг/кг ваги на добу.

Максимальна добова доза - 1.5 мг/кг.

Побічна дія. При застосуванні у рекомендованих дозах не відзначалося жодного

небажаного впливу препарату на центральну нервову, серцево-судинну системи, очі та слинні залози. Іноді можлива тахіаритмія, затримка сечі, алергічні реакції.

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату, паралітичний ілеус, глаукома, гіпертрофія передміхурової залози із затримкою сечі, механічна кишкова непрохідність.

Передозування. При передозуванні скополаміну у формі таблеток лікування полягає у зондовому промиванні шлунка, призначенні сорбентів та магнію сульфата, симптоматичній та підтримуючій терапії таких ускладнень, як порушення з боку серцево-судинної системи, за показаннями - катетеризація сечового міхура. Хворим на глаукому призначають пілокарпін.

 

Особливості застосування. Немає відомостей про застосування Спазмобрю у новонароджених та дітей до 6 років. Слід дотримуватися обережності при призначенні препарату під час вагітності та у період годування груддю. Без консультації лікаря не застосовуйте препарат особливо в перший триместр вагітності та у період годування груддю!

Водіям треба мати на увазі можливість порушення акомодації при парентеральному введенні препарату.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Спазмобрю при одночасному призначенні з іншими лікарськими засобами може потенціювати холінолітичну дію трициклічних антидепресантів, антигістамінних засобів, хінідину. При одночасному призначенні з антагоністами допамінових рецепторів може зменшувати ефективність обох лікарських препаратів. Одночасне призначення скополаміну з

b-адреноміметиками може спричиняти тахікардію.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, захищеному від світла місці, при кімнатній температурі.

Термін зберігання - 3 роки.

Пользователей также интересует