Этоний инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назва: Аethonium; 1,2-етилен-біс-(n,n-диметил-карбдецил-оксиметил)-амонію дихлорид;

основні фізико - хімічні властивості: густа однорідна маса світло-жовтого кольору;

склад: 1 г мазі містять етонію 10 мг;

допоміжні речовини: ланолін, вазелін білий, вода очищена.

Форма випуску. Мазь.

Фармакотерапевтична група. Антисептичні та дезінфекційні засоби. Сполуки четвертинного амонію. АТС D08AJ10**.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Етоній виявляє бактеріостатичну та бактерицидну дію, зумовлену порушенням процесів синтезу клітинної оболонки стрептококів, стафілококів. Виявляє також легку місцевоанестезуючу і ранозагоюючу дію. Сприяє регенерації пошкоджених тканин. Має детоксикуючу дію щодо стафілококового токсину.

Фармакокінетика. Не вивчалась.

 

Показання для застосування. Трофічні виразки, тріщини сосків, прямої кишки та промежини, вагініт, рентгенівські дерматити, термічні, хімічні і променеві опіки шкіри та слизових оболонок.

 

Спосіб застосування та дози. Препарат наносять на уражені ділянки шкіри дорослим 1 – 2 рази на добу. Тривалість курсу лікування - від 3 днів до 1 місяця. Для лікування трофічних виразок і опіків препарат наносять безпосередньо на ушкоджену поверхню і накладають стерильну пов’язку, або мазь накладають на пов’язку, а потім її прикладають до рани. Досвід застосування Етонію у дітей відсутній.

Побічна дія. Можлива гіперемія шкіри, свербіж. Алергічні реакції.

Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість до препарату (алергічний дерматит, екзема), алергічні реакції на компоненти препарату.

Передозування. Інформація про передозування відсутня.

Особливості застосування. Не допускати потрапляння препарату в очі. Інформація про досвід застосування препарату в періоди вагітності та годування груддю відсутня.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні з антибіотиками групи тетрациклінів, гентаміцином сульфатом, левоміцетином посилюється дія антибіотиків.

Умови та термін зберігання. Зберігати у захищеному від світла місці при температурі від 8 0С до 15 0С. Зберігати у захищеному від дітей місці!

Термін придатності - 2 роки.

Пользователей также интересует