Линимент бальзамический по А.В. Вишневскому инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: однорідна маса від світло-жовтого до бурого кольору, з сіруватим або зеленуватим відтінком, зі специфічним запахом;

склад: 1 г лініменту містять дьогтю березового 30 мг, ксероформу 30 мг;

допоміжні речовини: аеросил, олія рицинова.

Форма випуску. Лінімент.

Фармакотерапевтична група. Антисептичні та дезінфікуючі засоби. Код АТС D08AX10**.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Лінімент чинить слабку дезінфікуючу, в’яжучу, місцеву подразнювальну дію. Внаслідок слабкої подразнювальної дії на рецептори тканин сприяє прискоренню процесу регенерації, нормалізуючи кровообіг у тканинах, підсилюючи процеси ороговіння епідермісу.

Фармакокінетика. Не вивчалась.

Показання для застосування. Рани, виразки, пролежні.

Спосіб застосування та дози. Дорослі лінімент застосовують зовнішньо: наносять на уражені ділянки шкіри. На рани накладають просочену препаратом стерильну серветку або стерильну пов’язку. Тривалість курсу лікування – від 6 до 20 діб.

Побічна дія. При тривалому застосуванні можливе подразнення шкіри. Алергічні реакції.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до дьогтю і ксероформу. Дитячий вік.

Передозування. Не описане.

Особливості застосування. Лінімент призначений тільки для зовнішнього застосування. Перед накладанням пов’язки рану очищають від некротичних тканин, розкривають пухирі, промивають антисептичним розчином. Пов’язку змінюють 1 раз на 2-3 дні. Не можна допускати потрапляння лініменту на слизові оболонки. Руки після нанесення засобу слід ретельно вимити для запобігання потрапляння залишків мазі в очі, ніс, рот.

Оскільки безпека та клінічна ефективність препарату в період вагітності та годування груддю не вивчалась, призначати його слід з урахуванням співвідношення ризик/користь. Вплив препарату на здатність до керування транспортними засобами та до роботи з іншими механізмами не описаний.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При поєднанні з препаратами для зовнішнього застосування можуть утворюватися нові сполуки з непередбачуваним ефектом.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у захищеному від світла місці при температурі від 80С до 150С.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

Термін придатності – 5 років.