Афала инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: таблетки плоскоциліндричної форми, з рискою та фаскою, від білого до майже білого кольору. На одному плоскому боці з рискою нанесено напис MATERIA MEDICA, на іншому плоскому боці нанесено напис AFALA.

Склад: 1 таблетка містить антитіла до простатоспецифічного антигену афінно очищені: суміш гомеопатичних розведень С12, С30 та С200 – 0,003 г ( 3мг );

допоміжні речовини: лактоза, целюлоза мікрокристалічна, магнію стеарат.

 

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Гомеопатичний препарат. Засоби, які застосовуються при доброякісній гіперплазії передміхурової залози.

 

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Препарат зменшує явища набряку та запалення у передміхуровій залозі, нормалізує її функціональний стан при запаленні. Покращує уродинаміку, знижує об'єм залишкової сечі, нормалізує тонус нижніх відділів сечовивідних шляхів, сприяє зменшенню дизурічних розладів (часті позиви до сечовипускання, у тому числі і нічні, ускладнення при сечовипусканні, біль або дискомфорт в області промежини).

Фармакокінетика. Не вивчалась.

Показання для застосування. Доброякісна гіперплазія передміхурової залози І і ІІ стадії, яка супроводжується дизуричними розладами.

У складі комлексної терапії гострого та хронічного простатитів, які супроводжуються дизуричними розладами (одночасно з протизапальними та антибактеріальними засобами).

 

Спосіб застосування та дози. Препарат застосовують по 1–2 таблетки. Показано

до 4 прийомів на добу у перервах між прийомами їжі. Таблетку тримають у роті

(не розжовуючи та не ковтаючи) до повного розчинення.

Тривалість рекомендованого курсу лікування до 16 тижнів.

При необхідності можливе проведення додаткового курсу лікування через 1,5 – 2 місяці.

Побічна дія. Можливі алергічні реакції на компоненти препарату.

Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість до компонентів препарату.

 

Передозування. При випадковому передозуванні можливі диспептичні прояви, зумовлені наповнювачами у складі лікарської форми.

 

Особливості застосування. До складу препарату входить лактоза, у зв'язку з чим його не рекомендується призначати пацієнтам із природженою галактоземією, синдромом мальабсорбції глюкози або галактози та при вродженій лактозній недостатності.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Випадки несумісності з іншими лікарськими засобами не зареєстровані.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25 ºС. Зберігати у недоступному для дітей місці. Термін придатності – 3 роки.