Хинофуцин-ЛХ инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: chlorqinaldol;2-метил-5,7-дихлорхінолін-8-ол;

основні фізико-хімічні властивості: супозиторії білого або білого з жовтуватим відтінком кольору, сигароподібної форми;

склад: один супозиторій містить 0,015 г хлорхінальдолу;

допоміжні речовини: препарат ОС-20, проксанол 268, пропіленгліколь, ПЕО-400, цетостеариловий спирт.

Форма випуску. Супозиторії вагінальні.

Фармакотерапевтична група. Протимікробні та антисептичні засоби для застосування у гінекології. Похідні хіноліну. Код АТС G01AC03.

 

Фармакологічні властивості. Супозиторії виявляють протигрибкову дію на аскоміцети роду Aspergillus та роду Penicillium, дріжджові та дріжджоподібні (Candida albicans та ін.) гриби, а також на дерматофіти. Супозиторії Хінофуцин-ЛХ мають антибактеріальну дію відносно грампозитивних і грамнегативних бактерій (Streptococcus pyogenes, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris, Corinebacterium diphtheriae, Salmonella spp., Escherichia coli), а також деяких найпростіших (Entamoeba histolitica, Trichomonas vaginalis, Lamblia intestinalis).

Препарату властива помірна гіперсмолярна активність, внаслідок якої він поглинає піхвові виділення.

 

Показання для застосування. Супозиторії Хінофуцин-ЛХ застосовують для лікування кольпітів та вульвовагінітів грибкової та неспецифічної бактеріальної етіології.

Спосіб застосування та дози. Вагінально. По 1 супозиторію протягом 20 днів або по 1 супозиторію 2 рази на добу протягом 10 днів. Перед застосуванням супозиторій необхідно змочити водою. Терапію слід розпочинати на початку менструального циклу.

Побічна дія. В деяких випадках, при наявності ерозій, у початковому періоді лікування може виникати печіння.

Передозування. При тривалому застосуванні можливі прояви алергічних реакцій у вигляді висипу та свербіжу зовнішніх статевих органів. Лікування: терапія симптоматична.

 

Протипоказання. Алергічні реакції на хлорхінальдол.

 

Особливості застосування. Завдяки широкому спектру антимікробної дії препарат застосовують при змішаній бактеріальній та грибковій інфекції, особливо у початковий період лікування (до ідентифікації збудників захворювання). Бажано уникати спринцювань.

При вульвовагінальному кандидозі лікування треба проводити у комплексі з пероральним прийманням таблеток ністатину для ліквідації осередків кандидозної інфекції у шлунково-кишковому тракті.

При неспецифічних кольпітах рекомендується комбінована терапія: внутрішньопіхвово

– супозиторії Хінофуцин-ЛХ, а перорально – відповідні антибіотики системної дії для пригнічення інфекції у ділянках сечостатевого тракту. Одночасно потрібно лікувати статевого партнера.

Враховуючи незначну можливість розвитку загальних реакцій, застосовувати препарат під час вагітності та лактації можна лише у тому випадку, коли, на думку лікаря, очікувана користь від застосування препарату для матері переважає можливий ризик для плоду.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Немає даних про будь-яку взаємодію.

Умови та термін зберігання. У сухому, захищеному від світла місці, при температурі від +8 до +15 оС. Термін придатності – 3 роки.