Трава водяного перца инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

міжнародна назва: Polygonum hydropiper;

основні фізико-хімічні властивості: цілі або частково подрібнені квітконосні облистнені пагони довжиною до 45 см без грубих нижніх частин, з плодами різного ступеня зрілості. Стебла циліндричні, з трохи здутими вузлами. Листки короткочерешкові, довгастоланцетні, загострені або тупуваті, цільнокрайні, голі, довжиною до 9 см, шириною до 1,8 см. Біля основи черешків знаходяться два прилистки, які зрослися у плівчасті стеблооб’ємні циліндричні раструби довжиною до 1,5 см. Поверхня раструбів гола, верхній край з короткими (2мм) щітинками.

склад: гірчака перцевого трава.

Форма випуску. Трава.

Фармакотерапевтична група. Гемостатичні засоби рослинного походження.

Код АТС В02ВХ04.

Фармакологічні властивості. Препарати гірчака перцевого зменшують проникність стінки артерій і капілярів, мають виражені кровоспинні властивості. Спостерігається незначна протипроносна, антимікробна, кардіотонічна та сечогінна дія.

Показання для застосування. Застосовують як допоміжний засіб в акушерсько-гінекологічній практиці при маткових післяпологових кровотечах, при субінволюції матки, тривалих і сильних менструаціях. Крім того, призначають при кровотечах із дрібних судин шлунка, кишечнику, при несильних гемороїдальних кровотечах.

Спосіб застосування та дози 20 г трави (2 столові ложки) кладуть в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) гарячої кип'яченої води, закривають кришкою і нагрівають у киплячій воді (на водяній бані) 15 хвилин, охолоджують при кімнатній температурі 45 хвилин, проціджують. Сировину, що залишилася, віджимають до процідженого настою, і об'єм настою доводять кип'яченою водою до початкового об'єму 200 мл. Приймають внутрішньо по 1/3 склянки 3-4 рази в день до їжі. Курс лікування залежить від характеру захворювання, його вираженості, характеру комплексної терапії.

Побічна дія. Відсутня.

Протипоказання. Безпечність та ефективність застосування гірчака перцевого трави - у дітей не встановлені, тому не рекомендується без призначення лікаря застосовувати препарат дітям віком до 12 років.

Передозування. Не виявлено.

 

Особливості застосування. Перед застосуванням настій збовтують.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодія препарату з іншими лікарськими засобами не виявлена.

Умови та термін зберігання. Траву зберігають у сухому, захищеному від світла місці (кімнатна температура 15-25°С). Термін придатності - 2 роки.