Трава пастушьей сумки инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

міжнародна назва: Capsella Bursa-Pastoris Medic;

основні фізико-хімічні властивості: шматочки листів, стебел та суцвіть різної форми, окремі квітки та плоди. Колір стебел, листів та плодів зелений, квітків - білуватий. Запах -слабкий. Смак гіркуватий. Містять бурсову, фумарову, аскорбінову, яблучну, лимонну та винну кислоти, фітонциди, холін, ацетилхолін, тирамін, інозит та інші речовини.

склад: грициків трава – 75 г .

Форма випуску. Трава.

Фармакотерапевтична група. Препарат, що стимулює тонус та скоротливу активність міометрія. Код АТС G02A X.

Фармакологічні властивості. Препарати із грициків посилюють скоротливу діяльність гладкої мускулатури матки, виявляють кровоспинний вплив, знижують артеріальний тиск, звужують периферичні судини, посилюють перистальтику кишечнику.

Показання для застосування. Призначають при атонії матки та маткових кровотечах.

Спосіб застосування та дози. 2 столові ложки трави кладуть в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) гарячої перевареної води, закривають кришкою і нагрівають у киплячій воді (на водяній бані) 15 хвилин. Охолоджують при кімнатній температурі протягом 45 хвилин і проціджують. Сировину, що залишилася, віджимають, об'єм одержаного настою доводять перевареною водою до 200 мл.

Приймають по 1 столовій ложці, 4-5 разів на добу, після їди.

Побічна дія. Не встановлена.

Протипоказання. Безпечність та ефективність застосування грициків трави у вагітних жінок не встановлені, тому не рекомендується застосовувати препарат у період вагітності.

Особливості застосування. Перед вживанням настій рекомендується збовтувати.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не досліджена.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці, при кімнатній температурі (15-25° С).

Термін придатності -3 роки.