рудной сбор №2 инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: жовтувато-зелена суміш без запаху. Смак водної витяжки - нудно-солодкий і злегка слизистий;

cклад на 100 г: листя мати-й-мачухи подрібнених (40 г), листя подорожника і корінь солодки подрібнені (по 30 г).

Форма випуску. Збір.

Фармакотерапевтична група. Відхаркуючі засоби. Код АТС R05C A10.

Фармакологічні властивості. Грудний збір № 2 належить до засобів, які стимулюють відхаркування. Дія препарату зумовлена його складовими.

Показання для застосування. Як відхаркувальний засіб призначають дорослим при запальних захворюваннях дихальних шляхів.

 

Спосіб застосування та дози. Для приготування настою 1 столову ложку збору кладуть в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) холодної перевареної води, закривають кришкою, нагрівають у киплячій воді (водяній бані) 15 хвилин, настоюють при кімнатній температурі 45 хвилин, проціджують. Сировину, що залишилася, віджимають до процідженого настою. Об’єм останнього доводять перевареною водою до 200 мл. Настій приймають внутрішньо, дорослі - по 1/2 склянки, 2-3 рази на добу, після їди. Тривалість курсу лікування залежить від характеру захворювання, його виразності, характеру комплексної терапії і становить 10-12 днів. Досвід застосування дітям до 12 років невідомий (див. протипоказання).

Побічна дія. Не встановлена.

 

Протипоказання. Безпека та ефективність застосування компонентів препарату у дітей не встановлені, тому не рекомендується без призначення лікаря застосовувати дітям віком до 12 років. Препарат протипоказаний при алергії на один з його компонентів.

 

Передозування. Не виявлено.

Особливості застосування. Препарат не рекомендується застосовувати у періоди вагітності та лактації.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не встановлена .

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці (кімнатна температура 15-25°С).

Термін придатності - 3 роки.