Гинкор форт инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: зелено-жовті капсули;

склад: 1 капсула містить

екстракту Гінкго Білоба стандартизованого 14 мг ;

гептамінолу гідрохлориду 300 мг;

троксерутину 300 мг;

допоміжні речовини: кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат.

 

Форма випуску. Капсули.

 

Фармакотерапевтична група.Венотонізуючий засіб. Код АТС С05С А54

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Комбінований препарат. Має ангіопротекторну дію. Підвищує венозний тонус і регулює наповнення венозного русла. Зменшує проникність судинної стінки. Має місцевий протиексудативний ефект і зменшує больові відчуття.

Фармакокінетика. Дія препарату є сукупність дій його компонентів, тому проведення кінетичних спостережень є неможливим; усі разом компоненти не можуть бути простежені за допомогою маркерів та біодосліджень.

 

Показання для застосування. Порушення венозного кровообігу нижніх кінцівок, що виявляється у вигляді відчуття тяжкості, парестезії та болю у ногах; гемороїдальний криз.

 

Спосіб застосування та дози. Венозно-лімфатична недостатність: призначають по 1 капсулі двічі на добу - вранці та ввечері. Курс лікування становить 4 тижні. Гемороїдальні кризи: по 2 капс. двічі на добу - вранці та ввечері. Тривалість лікування становить від 7 до 15 днів.

 

 

 

 

Побічна дія. Під час використання препарату за показаннями, із застосуванням рекомендованих доз випадків побічної дії не зареєстровано.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до одного зі складових компонентів препарату. Не застосовувати при гіпертиреозі; при використанні інгібіторів моноаміноксидази.

Передозування. Не виявлено.

 

Особливості застосування. Препарат Гінкор Форт може призначатися за вищезгаданими показаннями у II та III триместрах вагітності, а також у період годування груддю. Під час експериментальних досліджень доведено, що препарат не чинить тератогенної дії.

Гептамінол, що входить до складу препарату, може спричинити позитивну реакцію під час допінг-контролю у спортсменів. Через відсутність досвіду використання препарату в педіатричній практиці, препарат не бажано призначати дітям.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При паралельному використанні Гінкору Форте та інгібіторів МАО можливо підвищення артеріального тиску.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей місці при температурі не вище 25ºС.Термін придатності – 3 роки.