Вода для инъекций инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

хімічна назва: вода;

основні фізико-хімічні властивості: прозора, безбарвна, стерильна, апірогенна рідина без запаху і смаку.

склад: вода для ін’єкцій;

 

Форма випуску. Розчинник для парентерального застосування.

 

Фармакотерапевтична група. Розчинники та засоби розведення. Код АТС V07AВ.

 

Фармакологічні властивості. Вода для ін’єкцій апірогенна, хімічно не активна, не має фармакологічної дії.

 

Показання для застосування. Вода для ін’єкцій застосовується для приготування стерильних розчинів лікарських і діагностичних засобів призначених для підшкірного, внутрішньом’язового, внутрішньовенного, ректального введення. Може застосовуватися місцево для промивання ран шкіри слизових оболонок, а також катетерів і систем для трансфузії, зволожування перев’язочного матеріалу. Замочування і промивання медичних інструментів в процесі стерилізації.

Спосіб застосування та дози. Приготування розчинів лікарських або діагностичних засобів з використанням води для ін’єкцій здійснюється в стерильних умовах (відкриття ампул, наповнення водою шприца та ємностей з лікарськими засобами). Кількість води для ін’єкцій з метою приготування лікарського засобу визначається інструкцією для медичного застосування останнього. Добова доза і швидкість введення повинні відповідати

ІНСТРУКЦІЯм по дозуванню доданих лікарських засобів.

 

Побічна дія. Не описана.

Протипоказання. Вода для ін’єкцій як розчинник лікарських або діагностичних засобів не застосовується, якщо в інструкції для медичного застосування препарату зазначений інший розчинник. Не застосовують препарат для прмивання очей при офтальмологічних операціях.

 

Передозування. Не описано.

 

Особливості застосування. Вода для ін’єкцій призначена лише для приготування стерильних розчинів лікарських і діагностичних засобів призначених для підшкірного, внутрішньом’язового, внутрішньовенного, ректального введення, у способі застосування яких передбачено застосування води для ін’єкцій.

Вода для ін’єкцій не може бути безпосередньо введеня внутрішньосудинноіз-за низького осмотичного тиску, в зв’язку з ризиком гемолізу!

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Препарат сумісний з більшістю лікарських засобів, оскільки не проявляє фармакологічної або хімічної взаємодії, тому його застосовують для розчинення різних лікарських засобів.

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей місці при температурі від 0°С до 25°С.

Термін придатності - 4 роки.