Геровитал Др. Тайсс инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора рідина жовто-оранжевого кольору, апельсинова на смак;

склад: 10 г розчину містять заліза (II) лактату 2,5 мг, вітаміну А (ретинолу пальмітату) 145 МО, вітаміну D3 (холекальциферолу) 1,25 мкг, вітаміну В1 (тіаміну гідрохлориду) 0,6 мг, вітаміну В2 (рибофлавіну фосфату) 0,9 мг, вітаміну В6 (піридоксину гідрохлориду) 0,9 мг, вітаміну С (кислоти аскорбінової) 45 мг, вітаміну Е (токоферолу ацетату) 6 мг, нікотинаміду 7,5 мг, пантенолу 4 мг, вітаміну В12 (ціанокобаламіну) 0,5 мкг, рідкий спиртовий екстракт, одержаний із суміші: 8 мг плодів глоду, 2 мг листя і квіток глоду, 5 мг трави кропиви собачої на 70% етиловому спирті – 75 мг;

допоміжні речовини: кремофор, гліцерин, пропіленгліколь, барвник Е 160е, кислота лимонна, спирт етиловий, бутилгідроксіанізол, калію сорбат, ароматизатор апельсиновий, натрію сахарин, кислоти парагідроксибензойної метиловий ефір, вода очищена.

Форма випуску. Розчин для перорального застосування.

Фармакотерапевтична група. Полівітамінні препарати з іншими добавками.

 Код АТC А11А В.

 

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Дія Геровіталу Др. Тайсс визначається компонентами, що входять до його складу.

Вітаміни є важливими складовими ферментативних систем, які беруть участь у регулюванні вуглеводного, білкового, жирового і мінерального обміну в організмі. Вітаміни необхідні для нормалізації клітинного метаболізму і трофіки тканин, трансформації енергії, для підтримання таких важливих функцій, як ріст і регенерація тканин, забезпечення імунологічної реактивності організму та нормальної функції всіх органів і систем.

Залізо є важливим компонентом гемоглобіну і тканинних ферментів, бере участь в еритропоезі.

Біологічно активні речовини рослинних екстрактів позитивно впливають на функції серцево-судинної та нервової систем.

Фармакокінетика. Не вивчалась.

Показання для застосування. Тривалі фізичні та нервові навантаження, особливо у людей похилого віку; період одужання після хвороб, операцій; лікування та профілактика гіповітамінозів, анемій у дорослих.

 

Спосіб застосування та дози. Дорослим приймати 2 рази на добу по 1 столовій ложці, до або під час їди. Одна столова ложка (15 мл) містить 14,96 г препарату. Тривалість лікування визначається індивідуально, але становить, як правило, не менше місяця.

Побічна дія. Можливі алергічні реакції на складові препарату.

Протипоказання. Не слід застосовувати при розладах засвоєння заліза. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Передозування. Передозування Геровіталу Др.Тайсс не спостерігалося, але, як і інші препарати, що містять вітаміни, у великих дозах він може спричинити головний біль, запаморочення, блювання (вітамін А), тахікардію, раптове потовиділення, утруднене дихання, висипання (нікотинамід). Передозування інших вітамінів, що містяться в Геровіталі Др.Тайсс, практично неможливо. Терапія – симптоматична.

Особливості застосування. Не рекомендується одночасне застосування з іншими вітамінними препаратами та препаратами заліза. Через недостатність токсикологічних досліджень препарат не слід призначати під час вагітності та у період годування груддю. Препарат призначений для лікування тільки дорослих.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Вітамін В6 може прискорити метаболізм леводопи, що понижує терапевтичну активність цього препарату. При одночасному застосуванні ізонікотингідразиду, пеніциламіну і циклосерину можливо зниження ефективності вітаміну В6, що входить до складу препарату. Вітамін А може послабити дію бетаметазону при одночасному прийомі. Вітамін С може послабити дію трициклічних антидепресантів, антикоагулянтів, флуфеназину, ізопреналіну, нітрофурантоїну; підсилити дію саліцилатів.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище 25 ºС у місцях, недоступних для дітей. Термін придатності – 3 роки. Не слід застосовувати препарат після зазначеної на упаковці дати терміну придатності. Після розкриття флакона його вміст можна застосовувати протягом 3 місяців. Покаламутнення розчину або випадання осаду не впливає на якість препарату.