Мультивитамол Др. Тайсс инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора або злегка опалесціювальна рідина жовтого кольору, з персиковим запахом і солодка на смак;

склад: 10 г розчину містять заліза (II) лактату 1 мг, вітаміну А (ретинолу пальмітату) 18 МО, вітаміну D3 (холекальциферолу) 1,25 мкг, вітаміну В1 (тіаміну гідрохлориду) 0,4 мг, вітаміну В2 (рибофлавіну фосфату) 0,5 мг, вітаміну В6 (піридоксину гідрохлориду) 0,5 мг, вітаміну С (аскорбінової кислоти) 30 мг, вітаміну Е (токоферолу ацетату) 3 мг, нікотинаміду 5 мг, пантенолу 2,5 мг, вітаміну В12 (ціанокобаламіну) 0,25 мкг;

допоміжні речовини: кремофор, пропіленгліколь, кислота лимонна, калію сорбат, ароматизатор персиковий, сироп цукровий, вода очищена.

Форма випуску. Розчин для перорального застосування.

Фармакотерапевтична група. Полівітаміни із залізом. Код АТC А11А А01.

 

Фармакологічні властивості. Дія Мультивітамолу Др. Тайсс визначається компонентами, що входять до його складу. Вітаміни є важливими складовими ферментативних систем, які беруть участь в регулюванні вуглеводного, білкового, жирового і мінерального обміну в організмі. Вітаміни необхідні для нормалізації клітинного метаболізму і трофіки тканин, трансформації енергії, для підтримання таких важливих функцій як ріст і регенерація тканин, забезпечення імунологічної реактивності організму та нормальної функції всіх органів і систем.

Залізо є важливим компонентом гемоглобіну і тканинних ферментів, бере участь в еритропоезі.

Мультивітамол Др. Тайсс забезпечує потребу організму у вітамінах, зміцнює захисні сили, сприяє розвитку та росту дитини, запобігає рахіту, знімає розумову і фізичну втому при роботі та навчанні, покращує апетит, зміцнює організм після захворювань, сприяє одужанню (скорочує час одужання), сприяє нормалізації функції шкіри.

Показання для застосування. Профілактика та лікування гіповітамінозів, профілактика дефіциту заліза у дітей та дорослих. Стани, що супроводжуються підвищеною потребою у вітамінах і залізі: інфекційні захворювання, період одужання, інтенсивні фізичні та розумові навантаження, неповноцінне та незбалансоване харчування (особливо в період росту дитини).

Спосіб застосування та дози. Денна потреба: діти 1 – 5 років щоденно приймають 10 – 15 мл, діти шкільного віку та дорослі – по 10 – 15 мл 2 рази на день. Примітка: 1 чайна ложка містить приблизно 5 мл ( 5,75 г ) препарату, 1 столова ложка – приблизно 15 мл ( 17,25 г ) препарату. Тривалість лікування визначається індивідуально, але становить, як правило, не менше місяця.

 

Побічна дія. Можливі алергічні реакції на складові препарату.

Протипоказання. Не слід застосовувати у випадках кумуляції заліза, розладах засвоєння заліза. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Передозування. Передозування Мультивітамолу Др.Тайсс не спостерігалося, але, як і інші препарати, що містять вітаміни, у великих дозах він може спричинити головний біль, запаморочення, блювання (вітамін А), тахікардію, раптове потовиділення, утруднене дихання, висипання (нікотинамід). Передозування інших вітамінів, що містяться в Мультивітамолі Др.Тайсс, практично неможливо.

Особливості застосування. Не застосовувати одночасно з іншими препаратами, що містять вітаміни.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не виявлена.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище 25 ºС у місцях, недоступних для дітей. Термін придатності – 3 роки. Не слід застосовувати препарат після зазначеної на упаковці дати терміну придатності. Після розкриття флакона його вміст можна застосовувати протягом 3 місяців. Скаламутнення розчину не впливає на його якість.