Иммуно Тайсс таблетки инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: круглі таблетки світло-коричневого кольору з характерним запахом та смаком;

склад: 1 таблетка для смоктання містить: екстракту з коріння ехінацеї густого (4,5:1) – 20 мг, ментолу рацемічний – 2 мг;

допоміжні речовини: сахароза, сироп глюкози, трав’яний ароматизатор типу “смола ялини”, ароматизатор типу “трави від кашлю”, вода очищена.

Форма випуску. Таблетки для смоктання.

Фармакотерапевтична група. Імуностимулятори. Ехінацея. Код АТС L03AX14**.

 

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Препарати ехінацеї виявляють адаптогенні властивості, сприяють підвищенню активності неспецифічних факторів захисту організму та м’яко стимулюють його імунну реактивність. Препарати ехінацеї мають виражені протизапальні, антиоксидантні властивості, виявляють тонізуючий вплив на центральну нервову систему.

Фармакокінетика. Не вивчалась.

Показання для застосування. Інфекційно-запальні захворювання дихальних шляхів. Профілактика гострих респіраторних інфекцій.

Спосіб застосування та дози. Дорослим і дітям старше 3-ох років приймати по 1 таблетці

3 - 4 рази на добу, повільно розсмоктуючи в роті. Тривалість лікування залежить від перебігу захворювання, але не повинна перевищувати 8 тижнів.

 

Побічна дія. Іноді можливі диспепсичні прояви, алергічні реакції.

Протипоказання. Підвищена чутливість до рослин родини складноцвітих або до компонентів препарату. Прогресуючі системні захворювання (туберкульоз, лейкоз, колагеноз, розсіяний склероз).

Діти до 3-ох років.

Передозування. Не відоме.

Особливості застосування. Препарат можна приймати під час вагітності та годування груддю з урахуванням співвідношення ризик / користь. З обережністю застосовувати хворим на цукровий діабет.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Про взаємодію з іншими лікарськими засобами до цього часу не повідомлялось.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище 250С у місцях, недоступних для дітей. Термін придатності – 3 роки. Не слід застосовувати препарат після зазначеної дати терміну придатності.