Бефунгин инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: рідина темно-коричневого кольору, гірка на смак; можливе утворення осаду в процесі довгого зберігання;

склад: екстракт чаги;

допоміжні речовини: кобальту хлорид 6-водний або кобальту сульфат 7-водний, спирт, вода очищена.

 

Форма випуску. Екстракт.

Фармакотерапевтична група. Тонізуючі засоби . Код АТС А13 A.

Фармакологічні властивості. Дія препарату визначається сумарним ефектом біологічно активних речовин, які входять до складу препарату (полісахариди, гуміноподібні чагові кислоти, органічні кислоти, мікроелементи (у т. ч. марганець і кобальт), стероїдні та інші сполуки). Регулює метаболічні процеси, сприяє підвищенню захисних сил організму, діючи як загальнозміцнювальний засіб.

Показання для застосування. Застосовується як симптоматичний засіб при хронічних гастритах, дискінезії шлунково-кишечного тракту з явищами атонії, при виразковій хворобі шлунка, а також з метою усунення явищ інтоксикації в онкологічних хворих.

 

Спосіб застосування та дози. Препарат приймають внутрішньо за 30 хвилин до їди. Перед використанням вміст флакона струшують. Потім розводять 3 чайні ложки препарату в 150 мл теплої кип’яченої води. Приймають по 1 столовій ложці розчину 3 рази на добу протягом 3-5 місяців. За необхідності проводять повторні курси з перервою 7-10 днів.

 

Побічна дія. Алергічні реакції. При тривалому застосуванні препарату можливі прояви диспептичних явищ.

Протипоказання. Індивідуальна непереносимість.

Передозування. Випадки передозування не спостерігалися.

Особливості застосування. Досвіду застосування Бефунгіну у дітей немає. Питання про доцільність застосування препарату в період вагітності і лактації лікар вирішує індивідуально, враховуючи перевагу позитивної дії препарату над потенційним ризиком для плода.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Невідома.

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, недоступному для дітей місці, при температурі не вище 20°С. Термін придатності - 3 роки.