Винилин (бальзам Шостаковского) инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: густа, в’язка рідина світло-жовтого кольору зі специфічним запахом. На повітрі не густіє і не висихає. Легко розчинний у пропанолі і толуолі, практично нерозчинний у воді і спирті етиловому 96%. Змішується у всіх співвідношеннях з ефіром, хлороформом, оліями і рідким парафіном.;

склад: ефір полівінілбутиловий.

Форма випуску. Рідина.

Фармакотерапевтична група. Засіб для лікування ран та виразкових уражень.

Код АТС D03A X50.

Фармакологічні властивості. Препарат виявляє обволікаючу, бактеріостатичну, протизапальну, аналгезуючу, ранозагоювальну дію. Сприяє очищенню ран від гною, видаленню змертвілих тканин, регенерації ушкоджених тканин, епітелізації ран.

Показання для застосування. Звичайно Вінілін призначають зовнішньо при фурункулах, карбункулах, трофічних виразках, гнійних ранах, маститах, пораненнях м’яких тканин, опіках, обмороженнях, дерматитах та запальних захворюваннях шкіри як в чистому вигляді, так і у вигляді 20% олійного розчину, у тому числі в поєднанні з іншими сумісними з Вініліном лікарськими засобами (мазями на вазеліновій та інших основах, пастами та кремами).

Властивості препарату дають змогу використовувати його внутрішньо, як засіб місцевої терапії в комплексному лікуванні гастриту, коліту.

Спосіб застосування та дози. Зовнішньо застосовують для змочування серветок та безпосереднього нанесення на поверхню рани в чистому вигляді або у вигляді 20% розчину на персиковій або інших оліях, або у мазях.

При коліті Вінілін можна вводити через ректоскоп по 25 – 30 - 40 мл протягом 3 - 9 днів.

Внутрішньо препарат призначають 1 раз на добу через 5 - 6 годин після легкої вечері, в 1-й день лікування – по 1 чайній ложці, у наступні дні – по 1 десертній ложці. Курс лікування 18 - 20 днів.

Побічна дія. Можливі реакції підвищеної чутливості.

Протипоказання. Індивідуальна чутливість організму.

Передозування. Симптоми передозування не описані.

Особливості застосування. Застосування Вініліну жінками у період вагітності та лактації, а також дітьми припустиме лише за рекомендацією лікаря.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не описана.

Умови та термін зберігання. У добре закупореній тарі в сухому, захищеному від світла місці при температурі 15о-25 оС. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Термін придатності – 5 років.