Расторопши плоды инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

міжнародна назва: silibum marianum;

основні фізико-хімічні властивості: подрібнені плоди, колір - від чорного до світло- жовтого іноді з бузковим відтінком, запах відсутній, на смак злегка гіркуваті.

склад: плоди розторопші плямистої.

Форма випуску. Плоди.

Фармакотерапевтична група. Гепатотропні препарати. Код АТС А05B А03.

Фармакологічні властивості. Плоди розторопші плямистої містять силімарин – групу флавоноїдних сполук, які включають ізомери силібінін, силідіанін і силікристин.

Показання для застосування. Гострі та хронічні гепатити, холецистити, цирози, жирова дистрофія печінки, дисбактеріози, запори, геморой, харчові отруєння. Рекомендується особам, які працюють у шкідливих умовах, спортсменам при підвищених фізичних навантаженнях.

Спосіб застосування та дози. Дорослим: по 1 чайній ложці подрібнених плодів за 30 хв до їди, запиваючи водою (бажано мінеральною, без газу), 3-5 разів на день протягом 45-60 днів, 2-3 рази на рік.

Дітям до 12 років: по 0,5-1 чайній ложці 2-4 рази на день, протягом 35-45 днів, 2-3 рази на рік.

Побічна дія. Можливі проносна дія, збільшення діурезу.

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату.

Передозування. Не спостерігалося.

Особливості застосування. Жінкам в періоди вагітності та лактації рекомендується призначати препарат тільки за життєво необхідними показаннями, під контролем лікаря.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодія з іншими препаратами не відома.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, захищеному від світла, сухому місці при температурі не вище 25 0С.

Термін придатності – 1 роки.