Визи-вайтс инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: продовгувата глазурована таблетка з оранжевим вкрапленням;

склад: 1 таблетка містить вітамін А (бета-каротин)5000 МО, вітамін С (аскорбінова кислота) - 60 мг, цинк (оксид цинку) – 40 мг, вітамін Е (ацетат dl-альфа-токоферол) – 30 МО, селен (селенат натрію) – 0,04 мг, мідь (сульфат міді) – 2 мг;

допоміжні речовини: кальцію фосфат безводний двоосновний, целюлози гідроскипропіл (Авіцель), кварц, кремнію діоксид колоїдальний, натрію кроскармелоза, магнію стеарат, стеаринова кислота., фармацевтичний глянець.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Полівітаміни з мінералами. Код АТС А11A A04.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Вітаміни є компонентами ферментативних систем, які приймають участь в основних окисно-відновлювальних процесах в організмі. Фармакологічна дія визначається компонентами, які входять до складу препарату. Ретинол та β-каротин необхідні для синтезу зорових пігментів, які важливі для нормального сутінкового та кольорового зору, для росту організму; їх дефіцит призводить до ураження шкіри, зниження опору до інфекційних захворювань. Аскорбінова кислота забезпечує синтез колагену, фолієвої кислоти та заліза, приймає участь у формуванні та підтримці структури та функціонування хрящової та кісткової тканин, зубів, впливає на синтез гемоглобіну, визрівання еритроцитів, утворенні гормонів та катехоламінів. Токоферол має антиоксидантні властивості, забезпечує захист поліненасичених жирних кислот у мембранах від ліпопероксидації, підтримує стабільність еритроцитів, запобігає гемолізу, позитивно впливає на функціонування статевих залоз, нервової та м’язової тканин. Цинк та мідь необхідні для формування скелету та регенерації тканин, входять до складу деяких гормонів, наприклад інсуліну, підтримують кислотно-лужну рівновагу. Селен діє як антиоксидант, входить до складу ферментів, які беруть участь у детоксикації важких металів.

Фармакокінетика. Не досліджувалась.

Показання для застосування. Препарат посилює та доповнює ефект спеціального лікування при захворюваннях очей: алергічних та хронічних кон’юнктивітах; катарактах (усі форми); глаукомі; кератитах (різної етіології; хоріоїдитах та увеїтах; іритах та іридоциклітах; ретинопатії (усі види дистрофії сітківки), запаленнях зорового нерва (неврити, застій, ішемія, атрофія); вираженій короткозорості; тяжких астигматизмах; стану після офтальмологічних операцій; травми очей; герпетичних ураженнях очей; покращує гостроту зору та знижує зорову втому в осіб, які працюють за комп’ютером.

Спосіб застосування та дози. Дорослим та дітям старше 12 років внутрішньо, по 1 таблетці 1 раз на добу після їжі, не розжовуючи, запиваючи водою. Тривалість курсу лікування залежить від перебігу захворювання.

Побічна дія. Можливі алергічні реакції до компонентів препарату у вигляді обмежених шкірних висипів, кропив’янки.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Дитячий вік до 12 років.

Передозування. При застосуванні в рекомендованих дозах проявів передозування не відмічено. При перевищенні дози можливі явища гіпервітамінозу. Лікування симптоматичне.

Особливості застосування. Не можна перевищувати дозу, яка вказана в інструкції.

Питання про доцільність застосування препарату в періоди вагітності і лактації вирішується лікарем індивідуально.

Слід звернути увагу на цілісність захисної негерметичної стрічки навколо кришки та верхньої частини флакона. Упаковку відкривайте натискуючи кришку та повертаючи її за стрілкою OPEN. Відкрийте герметичну плівку під пластиковою кришкою на поверхні банки.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не рекомендується призначати в поєднанні з іншими полівітамінними препаратами, оскільки можливе передозування жиророзчинних

вітамінів.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі 15-30ºС, у захищеному від вологи та світла місці. Зберігати в місці, недоступному для дітей.

Термін придатності - 3 роки. Використати не пізніше дати, вказаної на упаковці.