Антистакс® инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: тверді желатинові капсули, червоного кольору, розмір 1; вміст капсул: порошок коричнево-червоно-фіолетового кольору з характерним солодкуватим ароматним запахом; капсули мають бути нелипкими, без тріщин;

склад: 1 тверда желатинова капсула містить екстракту червоного листя винограду сухого 180 мг;

допоміжні речовини: сироп глюкози, висушеної розпиленням, кремній колоїдний безводний, крохмаль кукурудзяний, магнію стеарат, тальк, оболонка капсули: желатин, натрію лаурилсульфат, вода очищена, титану діоксид (Е 171), заліза оксид червоний (Е 172), заліза оксид жовтий (Е 172).

Форма випуску. Капсули тверді желатинові.

Фармакотерапевтична група. Ангіопротектори. Засоби, що стабілізують капіляри. Код АТС C05C.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Екстракт червоного листя винограду містить фармакологічно активні флавоноїди, основними з яких є кверцетин-глюкуронід і ізокверцетин. Доклінічні дослідження показали, що екстракт червоного листя винограду та його флавоноїди захищають епітелій судин, стабілізуючи мембрани і збільшуючи еластичність судин (нормалізація проникності судин). Зниження проникності стінки судин для плазми, білків або рідини в інтестинальні тканини уповільнює утворення нових набряків і зменшує ті, що вже існують.

При 12-тижневому дослідженні прийому 2-х доз препарату (360 мг на день і 720 мг на день, прийнятих вранці) у пацієнтів із ХВН (хронічною венозною недостатністю) об'єм нижніх кінцівок був статистично значно зменшений у порівнянні з плацебо для обох щоденних доз. Було підтверджено симптоматичне покращання захворювання. Препарат добре переноситься при прийомі обох доз.

Фармакокінетика. Не вивчалась.

Показання для застосування. Профілактика та симптоматичне лікування хронічної венозної недостатності у поєднанні з варикозним розширенням вен (включаючи набряки нижніх кінцівок, відчуття тяжкості та втоми в нижніх кінцівках, відчуття напруження, парестезії та біль).

Спосіб застосування та дози. Рекомендована щоденна доза для дорослих - 2 капсули. Доза може бути збільшена до 4 капсул на добу, які треба приймати вранці. Капсули слід застосовувати перед прийомом їжі та запивати водою.

Побічна дія. Реакції гіперчутливості, включаючи генералізовані висипи, та кропив'янку. Симптоми, пов’язані з роботою травного тракту, наприклад, відчуття дискомфорту у шлунку та нудота.

Протипоказання. Гіперчутливість до екстракту червоного листя винограду або до будь-яких інших компонентів препарату.

Передозування. Дотепер випадки передозування або отруєння не спостерігалися.

Особливості застосування.

Вагітність і годування груддю. АНТИСТАКС ®капсули не рекомендовано застосовувати у період вагітності та в період годування груддю. Клінічні випробування щодо безпеки застосування препарату вагітними жінками та в період годування груддю не проводились.

Досвіду застосування у дітей немає.

У випадку недостатнього або незадовільного покращання симптомів протягом шести тижнів, треба звернутися до лікаря, так, як набряки можуть мати інші причини.

АНТИСТАКС® капсули містять 30 мг глюкози в максимально рекомендованій добовій дозі.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. У разі застосування АНТИСТАКСУ® за призначенням взаємодії з іншими препаратами не спостерігаються.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі 15-25 °С у сухому місці, недоступному для дітей.

Не застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на зовнішній упаковці! Термін придатності – 3 роки.