Урофлокс инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: суміш часток різної форми сірувато-зеленого кольору з бурувато-червоними, жовто-гарячими, жовтими і білими включеннями; запах слабкий, духм’яний;

склад: 100 г фіточаю містить бузини чорної квіток 20 г, звіробою трави 20 г, липи квіток 20 г, толокнянки листя 20 г, хвоща польового трави 20 г.

Форма випуску. Чай.

 

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються в урології. Код АТС G04В Х50**.

 

Фармакологічні властивості.

Фіточай виявляє сечогінну дію і підвищує азотовивідну функцію нирок. Впливає на депураційну функцію нирок. має спазмолитичну, протизапальну, антибактеріальну та помірну салуретичну дію.

 

Показання для застосування. Застосовують для профілактики та оптимізації лікування запальних захворювань нирок і сечовивідних шляхів, що супроводжуються зниженням сечовивідної і азотовивідної функції, сечокам’яної хвороби, при набряках, пов’язаних з патологією серця і бронхолегеневої системи.

 

Спосіб застосування та дози. 1 фільтр-пакетик заварити 1 склянкою (200 мл) окропу, настоювати протягом 10 хв. Пити гарячим по 3 - 4 склянки на добу.

 

Побічна дія. Не виявлена.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Вагітність та лактація. Діти до 15 років.

 

Передозування. При дотриманні рекомендованих доз передозування не спостерігається.

Особливості застосування. Не перевищувати рекомендованих доз.

Не впливає на здатність керування автотранспортом та іншими механізмами, що потребує підвищеної концентрації уваги.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не встановлена.

 

Умови та терміни зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці. Термін придатності – 2 роки.