Трисоль инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора безбарвна рідина;

склад: 100 мл розчину містять: натрію хлориду – 0,5 г, калію хлориду 0,1 г, натрію гідрокарбонату – 0,4 г;

допоміжні речовини: вода для ін’єкцій.

Форма випуску. Розчин для інфузій.

Фармакотерапевтична група. Електроліти. Код АТС В05ВВ01.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Трисоль це сольовий плазмозамінювальний розчин має дезинтоксикаційну дію. Запобігає згущенню крові і розвитку метаболічного ацидозу, зменшує гіповолемію, покращує мікроциркуляцію, функціональний стан серця та нирок, посилює діурез.

Фармакокінетика. Розчин швидко виводиться із судинної системи.

Показання для застосування. Розчин Трисоль призначають як дезинтоксикаційний засіб, а також для запобігання та усунення зневоднення організму при гострій дизентерії, холері, харчових токсикоінфекціях.

Спосіб застосування та дози. Розчин Трисоль вводять внутрішньовенно струминно або крапельно. При тяжких формах патологічних процесів вводять струминно, а потім переходять на внутрішньовенне крапельне введення (40 – 120 крапель за хвилину). Крапельно вводять протягом 24 – 48 годин під контролем лабораторних досліджень. Баланс втраченої рідини і введеного розчину Трисоль визначають кожні 6 годин. Кількість розчину, який необхідний для відновлення об’єму рідини, втраченої при випорожненях, блюванні, сечо- та потовиділенні, але, як правило, протягом першої години вводять у кількості, що дорівнює 7 – 10% маси тіла. Розчин повинен мати температуру +36 - 380С. При невідкладній регідратаційній терапії у випадку гіповолемічного шоку Трисоль вводять струминно протягом 1 – 3 годин. Вища добова доза – 3 л.

Побічна дія. Можливий розвиток гіперкаліємії.

 

Протипоказання. Стани, при яких має місце гіперкаліємія.

Передозування. Передозування може призвести до розвитку гіперкаліємії. При розвитку гіперкаліємії розчин Трисоль тимчасово замінюють розчином Дисоль до нормалізації електролітного балансу.

 

Особливості застосування. Дітям і вагітним розчин Трисоль вводять під наглядом лікаря. Дози для дітей від 3 мл до 10 мл на 1 кг маси тіла.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Негативних наслідків при взаємодії з іншими лікарськими засобами не виявлено.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати при кімнатній температурі. Термін придатності - 3 роки.