Реписан® инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозорий, від світло-жовтого до зеленувато-жовтого кольору розчин без специфічного запаху, ледь терпкого смаку;

склад: 100 мл крапель містять: Calendula D1 10 мл, Arnica D6 10 мл, Ruta D6 10 мл, Hypericum D6 10 мл, Symphytum D6 10 мл; спирт етиловий 43% за вагою.

1 мл розчину містить 25 крапель.

Форма випуску. Краплі для перорального застосування.

Фармакотерапевтична група. Комплексний гомеопатичний засіб. Код ATC M09AX

Фармакологічні властивості.

 

Фармакодинаміка.

Репісан® чинить протизапальну, аналгезивну, капіляропротекторну дію та покращує регенеративні процеси в тканинах опорно-рухового апарату. Сприяє зміцненню стінок судин, зменшенню їх проникності; покращує мікроциркуляцію. Стимулює процес регенерації та репарації після травм м'яких тканин, м'язів, зв'язкового апарату та кісток, а також при струсі мозку. Прискорює процеси консолідації кісткових уламків і формування кісткової мозолі.

У хворих на остеохондроз Репісан® сприяє швидкому усуненню набряку нервового корінця та регресії больового синдрому, покращує нервову провідність.

У хворих, що страждають на остеоартроз, включення Репісану в базисну терапію дозволяє зменшити біль та сумарний альгофункціональний індекс Лекена, суттєво збільшити об’єм руху в уражених суглобах, скоротити дози або відмовитись від прийому нестероїдних протизапальних препаратів та зменшити ризик побічних ефектів, ускладнень протизапальної терапії. Застосування Репісану дозволяє значно поліпшити загальний стан хворих та скоротити строки стаціонарного лікування, підвищити якість життя хворих, що страждають на запальні або дегенеративні захворювання опорно-рухового апарату.

 

Фармакокінетика. Не вивчалась.

 

Показання для застосування. У комплексному лікуванні запальних і дегенеративних захворювань опорно-рухового апарату (остеохондроз, артрити, артрози, тендовагініти, бурсити, епікондиліти), травм (удари, ушкодження зв’язок, переломи кісток, контузії, гемартрози, мікротравматична хвороба у спортсменів), уповільненого загоєння ран.

 

Спосіб застосування та дози.

Дорослі та підлітки старші 12 років: 10 крапель препарату в чистому вигляді або розведених в 1 столовій ложці води;

діти від 5 до 12 років: 5–7 крапель препарату, розведених в 1 столовій ложці води;

діти від 3 до 5 років: 3–5 крапель препарату, розведених в 1 столовій ложці води.

Препарат приймати 3 рази на день за 30 хвилин до або через годину після вживання їжі.

На початку лікування, а також у випадках, які вимагають швидкого послаблення симптомів, можливий прийом препарату кожні півгодини-годину дорослим і підліткам з 12 років: по 8–10 крапель препарату у чистому вигляді або розведених в невеликій кількості води, дітям від 5 до 12 років: по 3–5 крапель препарату, розведених в невеликій кількості води, дітям від 3 до 5 років: по 2–3 краплі препарату, розведених в невеликій кількості води або молока, до покращання стану, але не більше 8 разів, після чого приймати 3 рази на день.

Для підсилення ефективності рекомендується потримати препарат деякий час у роті перед проковтуванням.

Курс лікування:

Лікування наслідків травм: при ударах, ушкодженнях зв’язок – 1–2 тижні, при переломах кісток – 1–3 місяці, при уповільненому загоєнні ран – 1–3 тижні.

Лікування запальних і дегенеративних захворювань опорно-рухового апарату – 2–3 місяці.

За необхідності курс можна повторити.

 

Побічна дія. Не виявлена.

Протипоказання. Підвищена чутливість до будь-якого з компонентів препарату.

 

Передозування. Випадків передозування до цього часу не було зареєстровано.

 

Особливості застосування. На початку лікування препаратом можуть з’явитися прояви посилення існуючої симптоматики захворювання, які не потребують відміни препарату.

 

Застереження при застосуванні. Інформація щодо можливого ризику для плоду та дитини при прийомі препарату під час вагітності та лактації, а також при застосуванні у дітей до 3 років відсутня. Доцільність призначення препарату в цих випадках визначається лікарем індивідуально.

 

Взаємодія з лікарськими засобами.

Протипоказань для комбінації з іншими фармакологічними засобами немає. Препарат можна комбінувати з будь-якими лікарськими засобами та методами лікування.

При застосуванні Репісану в комплексній терапії з іншими препаратами необхідно дотримуватися паузи між прийняттям лікарських засобів не менше 20 хвилин.

При одночасному застосуванні препарату з нестероїдними протизапальними препаратами прийом і доза останніх можуть бути зменшені (за рекомендацією лікаря).

Термін придатності. 5 років. Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Оскільки Репісан® містить рослинні природні компоненти, при зберіганні може спостерігатися незначна зміна смаку, прозорості або кольору розчину, що не призводить до зниження ефективності препарату.

Умови зберігання. Лікувальний засіб зберігати в щільно закритому флаконі, в оригінальній картонній упаковці при температурі не вище 30°С, в недоступному для дітей місці.