Спирт муравьиный инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора, безбарвна рідина, із специфічним різким запахом;

склад: 100 мл розчину містить кислоти мурашиної 1,4 г;

допоміжні речовини: спирт етиловий 70%.

 

Форма випуску. Розчин для зовнішнього застосування, спиртовий.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються місцево при суглобовому та м’язовому болю. Код АТС M02A X10.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка Спирт мурашиний відноситься до засобів, що подразнюють нервові закінчення, зокрема діють на чутливі нервові закінчення. Внаслідок стимуляції рецепторів шкіри і підшкірних утворень препарат виявляє не тільки рефлекторний, а й загальний гуморальний вплив. Подразнення Спиртом мурашиним рецепторів супроводжується стимуляцією утворення і вивільнення ендорфінів, динорфінів, пептидів, що відіграють важливу роль в регуляції больових відчуттів, проникності судин та інших процесів.

Фармакокінетика. Дослідження фармакокінетики препарату не проводились.

Показання для застосування. Препарат призначають при невралгіях, міозитах, артралгіях та інших запальних захворюваннях опорно-рухового апарату.

Спосіб застосування та дози. Спирт мурашиний застосовують як зовнішній лікарський засіб для розтирання ураженої ділянки тіла. Кратність застосування препарату і тривалість курсу визначаються характером і вираженістю захворювання, характером його базисної фармакотерапії або використанням Спирту мурашиного для монотерапії.

Побічна дія. Можуть спостерігатися, особливо при підвищеній індивідуальній чутливості, сильне подразнення шкіри, висип, утворення пухирів.

Протипоказання. Спирт мурашиний протипоказаний при екземах, запальних і інфекційних захворюваннях шкіри, локалізованих в ділянці його застосування, а також при алергічних захворюваннях і підвищеній чутливості до нього.

Передозування. Випадків передозування не спостерігалося.

Особливості застосування. Не наносити на слизові оболонки та запобігати попаданню препарату в очі.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодія не відома.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, захищеному від світла, прохолодному місці (8 -15°С). Термін придатності - 3 роки.