Унгапивен® инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: мазь білого або білого з жовтуватим відтінком кольору;

склад: 1 г мазі містить отрути бджолиної (у перерахунку на суху речовину) 0,6 мг;

допоміжні речовини: поліетиленоксиду 1500, поліетиленоксиду 400.

Форма випуску. Мазь для зовнішнього застосування.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються місцево при суглобовому і м’язовому болю. Код АТС  М02АХ10.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Препарат для зовнішнього застосування. Бджолина отрута, що входить до складу препарату, містить ряд активних компонентів, з яких поряд з гістамином важливе значення мають меллітин, апамін, пептиди МСD, а також ензими, гіалуронідаза і фосфоліпаза А. Меллітин сприяє звільненню ендотеліального релаксуючого чинника. Фосфоліпаза є індуктором утворення простагландинів. Пептид МСD має протизапальний ефект. Унгапівен(R) мазь - засіб для місцевого застосування, що викликає локальну гіперемію і гіпертермію. Розширення капілярних судин приводить до тривалого підвищення температури тіла (вище 36,6 0С), активації метаболізму, що сприяє прискоренню розпаду продуктів обміну речовин, які спричиняють біль.

Фармакокінетика. Поки не досліджена.

Показання для застосування. Артрити, артрозы, остеохондроз, радикуліт, миалгия, міозит, люмбаго.

Спосіб застосування та дози. Мазь наносять тонким шаром на шкіру, заздалегідь протерту серветкою, змоченою теплою водою (для поліпшення всмоктування). Втирають протягом 2-3 хвилин, 1-3 рази на добу. Курс лікування-1-4 тижні. Після втирання мазі потрібно ретельно вимити руки.

Побічна дія. Можуть виникнути реакції гіперчутливості.

Протипоказання. Індивідуальна гіперчутливость, захворювання нирок, печінки і підшлункової залози, новоутворення, туберкульоз, тяжкі інфекційні захворювання, сепсис і гнійні (гострі) процеси, хвороби кровотворної системи, недостатність кровообігу з декомпенсацією, психічні захворювання, кахексія, цукровий діабет, порушення функції кори надниркових залоз.

Передозування. Невідомо.

Особливості застосування. Не допускати потрапляння мазі на слизові оболонки або на поверхню відкритих ран. Досвіду застосування мазі для лікування дітей, вагітних та жінок у період годування груддю немає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодія невідома.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці, при температурі не вище +15С. Термін придатності - 3 роки.