Про-Симбиофлор инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивостіі: золотисто-жовтий, каламутнуватий розчин;

склад: 1 мл суспензії Про-Симбіофлору містить: Escherichia coli та Enterococcus faecalis бактерії (стерильний аутолізат 1,5 – 4,5 х 107 бактерій);

допоміжні речовини: лактози моногідрат, натрію карбонат декагідрат, натрію хлорид, магнію сульфат гептагідрат, калію хлорид, кальцію хлорид дигідрат, магнію хлорид гексагідрат, залишки культурального середовища (пептон казеїновий, дріжджів екстракт, натрію хлорид, глюкози моногідрат) і вода очищена.

1 мл препарату містить 14 крапель.

Форма випуску. Суспензія для перорального застосування.

Фармакотерапевтична група. Мікробіологічний препарат. Код АТС L03АХ12.

 

Фармакологічні властивості. Препарат виявляє імунокоригуючу, метаболічну, протизапальну дію.

Фармакодинаміка. При попаданні в організм аутолізатів Escherichia coli та Enterococcus faecalis відбувається непатогенноспецифічна активація імунної системи. Плазматичні клітини, що локалізовані у слизових оболонках, виробляють специфічні імуноглобуліни А, підвищується вміст лізоциму в слизових оболонках, відбувається стимуляція фагоцитозу, нормалізується рН кишечнику та водно-електролітний баланс.

Завдяки дії на організм лізату Escherichia coli та Enterococcus faecalis Про-Симбіофлор є ефективним і безпечним біологічним імуносупресором. Імуносупресія здійснюється за рахунок пригнічення продукції інтерлейкіну-6 та інтерлейкіну-1-бета і одночасної стимуляції синтезу інтерлейкіну-2 і гама-інтерферону. За рахунок цього Про-Симбіофлор здійснює імуномодуляцію та гальмує запальні процеси.

Фармакокінетика. Дослідження фармакокінетики не проводилось, враховуючи специфічну природу медикаменту.

Показання для застосування. Корекція дисбіотичних порушень при різних захворюваннях.

Спосіб застосування та дози. Дорослим: на початку лікування приймати по 5 крапель 3 рази на добу, протягом 2 тижнів, поступово збільшуючи по 2 краплі кожні два дні, до 20 крапель, 3 рази на добу.

Дітям: новонародженим і у віці до 3 років на початку лікування приймати по 2 краплі 2 рази на добу, протягом тижня збільшуючи до 6 крапель, 2 рази на добу; від 3 до 6 років на початку лікування приймати по 3 краплі 2 рази на добу, протягом тижня збільшуючи до 7 крапель, 2 рази на добу; від 6 років на початку лікування приймати по 4 краплі 2 рази на добу, протягом тижня збільшуючи до 10 крапель, 2 рази на добу.

Перед застосуванням препарат 5 разів вертикально збовтати, в результаті чого він набуває каламутнуватого вигляду. Разову дозу розчинити у 30 мл води та приймати з їжею.

Курс лікування − 4-6 тижнів.

Побічна дія. Іноді на початку лікування виникають ознаки метеоризму, незначний біль у верхній частині кишечнику, послаблення випорожнення. Ці явища є позитивними реакціями організму, в таких випадках рекомендується повільніше збільшувати кількість крапель або зменшити разову дозу вдвічі до зникнення вищезгаданих симптомів.

 

Протипоказання. Невідомі.

Передозування. Не відмічалось.

 

Особливості застосування. Тератогенний ефект препарату невідомий, під час вагітності та годування груддю рекомендується застосовувати тільки після зважування співвідношення користі/ризику лікарем.

Про-Симбіофлор не містить стабілізаторів, тому при порушенні умов зберігання легко контамінується. Такої контамінації слід уникати шляхом короткотривалого відкривання флакона, під час використання препарат обережно накапувати з флакона, щоб краплі капали одна за одною. Не торкатися крапельниці. З метою полегшення звільнення крапель на початку та в кінці застосування необхідно постукувати по флакону та тримати його під кутом. Швидкість накапування можна регулювати шляхом зміни кута, під яким тримається флакон.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодія поки що невідома.

 

Умови та термін зберігання. Флакон до першого розкриття зберігати при температурі від +20С до +300С.

Після кожного використання флакон відразу щільно закривати і зберігати в холодильнику, не допускаючи заморожування. Після розкриття флакона препарат придатний для використання протягом 3 тижнів.

Зберігати в місцях, недоступних для дітей!

Термін придатності − 2 роки.