Флуцидерм инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

 міжнародна та хімічна назви: Fluocinolone; (6 альфа,9-дифтор-11бета,21-дигідрокси, 16 альфа,17-ізопропілідендіоксипрегна-1,4-дієн-3,20-діон 21-ацетат).

основні фізико-хімічні властивості: білий м’який крем;

склад: 1 г крему містить флуоцинолону ацетоніду 0,25 мг;

допоміжні речовини: цетомакрогол-1000, спирт цетостеариловий, парафін рідкий, парафін білий м’який, пропіленгліколь, хлоркрезол, гідрокситолуол бутильований, натрію фосфат одноосновний, вода очищена.

Форма випуску. Крем.

Фармакотерапевтична група. Кортикостероїди для застосування в дерматології. Прості препарати кортикостероїдів. Флуоцинолону ацетонід. Код АТС D07А С04.

Фармакологічні властивості. Флуцидерм™ містить синтетичний фторований кортикостероїд для зовнішнього застосування.

Фармакодинаміка. Кортикостероїди гальмують вивільнення цитокінів (інтерлейкінів 1 та 2 і гамма-інтерферону) з лімфоцитів і макрофагів, пригнічують вивільнення еозинофілами медіаторів запалення, зменшують метаболізм арахідонової кислоти. Стимулюючи стероїдні рецептори, сприяють утворенню білків ліпокортинів, що мають протинабрякову активність.

Флуоцинолону ацетонід має виражену протизапальну, протиалергічну і протисвербіжну дію. Навіть у незначній концентрації виявляє швидку протизапальну та протисвербіжну дію.

Фармакокінетика. Незначне всмоктування препарату не спричинює системної дії.

Показання для застосування. Атопічні дерматози; екземи, нейродерміти, контактні дерматози, алергії (спричинені хімікаліями, косметичними засобами, ліками), всі форми псоріазу, плескатий лишай та червоний вовчак; імпетиго, зовнішній отит, опіки, спричинені сонячним опроміненням.

Спосіб застосування та дози. Невелику кількість крему наносять два або три рази на день на уражену ділянку шкіри і легко втирають.

Побічна дія. Флуцидермтм погано всмоктується при зовнішньому застосуванні, тому не спричинює побічної дії, пов’язаної із загальним впливом на організм.

 Іноді може виникнути алергічна реакція. При тривалому застосуванні і/або нанесенні на великі поверхні шкіри, особливо у дітей, можливі телеангіоектазії, атрофія шкіри та підшкірної клітковини, гірсутизм, гіпертрихоз, вторинні інфекційні ураження шкіри, порушення епітелізації, затримка загоювання ран і виразкових уражень. У таких випадках застосування крему слід припинити.

Протипоказання. Флуцидерм™ не слід застосовувати при підвищеній чутливості до препарату, при туберкульозних, бактеріальних, грибкових, вірусних захворюваннях і новоутвореннях шкіри, вагітності. Флуцидерм™ не застосовують в офтальмології.

 

Передозування. При тривалому застосуванні Флуцидермутм і/або нанесенні на великі за розміром поверхні, особливо у дітей, можливі атрофія шкіри і підшкірної жирової клітковини, затримка загоювання ран і виразкових уражень, порушення епітелізації.

При передозуванні слід відмінити препарат.

Особливості застосування. Застосування Флуцидермутм на великі за розміром поверхні шкіри можливо тільки протягом короткого часу.

З пересторогою застосовувати жінкам, які годують груддю, та дітям, можливо як виняток, тільки на невеликі ділянки шкіри.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Незначне всмоктування Флуцидермутм при зовнішньому застосуванні не викликає взаємодії з іншими препаратами.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі до +25ОС у захищеному від світла та недоступному для дітей місці.

Термін придатності – 2 роки.

Пользователей также интересует