Анаферон инструкция, аналоги и состав

Показания: Профілактика та лікування грипу і ГРВІ.
Форма випуска: Таблетки
Анаферон Таблетки

Загальна характеристика :

основні фізико-хімічні властивості: таблетки від білого до білого з кремуватим або білого з сіруватим відтінком кольору, плоско-циліндричної форми, з рискою та фаскою з країв, з гладкою, однорідною поверхнею. На плоскій стороні з рискою нанесено напис MATERIA MEDICA, на другій плоскій стороні нанесено напис ANAFERON;

склад: 1 таблетка містить антитіла до гамма-інтерферону людини афінно очищені : суміш гомеопатичних розведень С 12, С 30 та С 200 - 0,003 г;

допоміжні речовини: лактоза, магнію стеарат, целюлоза мікрокристалічна.

Форма випуску. Таблетки гомеопатичні.

Фармакотерапевтична група. Гомеопатичний препарат.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Препарат чинить імуномодулюючу та противірусну дію. Стимулює гуморальну та клітинну імунну відповідь. Підвищує продукцію антитіл (включаючи секреторний IgA), активізує функції Т-ефекторів, Т-хелперів (Тх). Підвищує функціональний резерв Т-хелперів та інших клітин, що беруть участь в імунній відповіді. Індукує утворення ендогенних “ранніх” інтерферонів (α/β) та гамма-інтерферону (ІНФ-γ). Є індуктором змішаного Тх1 і Тх2-типу імунної відповіді: підвищує вироблення цитокінів Тх1 ( ІНФ-γ, ІЛ-2) та Тх2 (ІЛ-4, 10), нормалізує (модулює) баланс Тх1/Тх2 активності. Підвищує функціональну активність фагоцитів та NK-клітин. Знижує концентрацію вірусу в уражених тканинах. Має антимутагенні властивості.

Фармакокінетика. Не вивчалася.

Показання для застосування. Профілактика та лікування грипу і ГРВІ.

Спосіб застосування та дози. На прийом - 1 таблетка (таблетка повинна знаходитись у роті до повного розсмоктування), незалежно від прийому їжі.

Лікування розпочинати при перших проявах захворювання за такою схемою: у перші 2 години – по 1 таблетці кожні 30 хвилин; у подальшому протягом першої доби - ще 3 таблетки через рівні проміжки часу. Починаючи з 2-ї доби й у подальшому препарат приймати по 1 таблетці 3 рази на добу до одужання. За необхідності препарат можна поєднувати з симптоматичними засобами. Для профілактики приймати 1 раз на добу щоденно протягом 1-3 місяців (протягом усього епідемічного сезону).

Для лікування дітей застосовується Анаферон Дитячий.

Побічна дія. Алергічні реакції.

Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість до препарату, вагітність. 

Передозування. Випадки передозування не спостерігались.

Особливості застосування. Дослідження впливу препарату у період лактації не проводилося.

Дослідження щодо впливу препарату на здатність керувати транспортними засобами не проводилося.

Взаємодія з іншими лікарським засобами. Випадків несумісності з іншими фармакологічними засобами не виявлено.

Умови та термін зберігання. У сухому, захищеному від світла місці, при температурі не вище 25°С. Термін придатності - 3 роки.

Зберігати в недоступному для дітей місці.