Оксигель инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: benzoylperoxidum;

1-етил-6-фтор-1,4-дигідро-4-оксо-7-(1-піперазиніл)-3-хінолінкарбонова кислота;

основні фізико-хімічні властивості: білий або майже білий однорідний гель.

склад: 1г гелю містить бензоїл пероксиду 100 мг;

допоміжні речовини: карбопол-940, метилпарабен, пропіленгліколь, діетиламін, ароматизатор з запахом троянди, лавандовий парфум Р 421, вода очищена.

 

Форма випуску. Гель.

 

Фармакотерапевтична група. Антисептичний засіб. Код АТС D10A T01.

 

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Проявляє антисептичну, кератолітичну дії, гальмує (за рахунок вивільнення кисню) розвиток анаеробних мікроорганізмів Propionibacterium acnes. Препарат покращує оксигенацію тканин, пригнічує продуктивність шкірного жиру в сальних залозах.

Фармакокінетика. Оксигель всмоктується через шкіру, де перетворюється в бензойну кислоту. Близько 5 % препарату виділяється в незмінному вигляді з сечею.

Показання для застосування. Вугрі легкої та середньої вираженості. Виразки нижніх кінцівок різного походження.

Спосіб застосування та дози. Оксигель може застосовуватись як єдиний терапевтичний засіб для локального лікування звичайних (юнацьких) вугрів, від слабко виражених до помірних висипань. При більш серйозних висипаннях вугрів Оксигель може бути призначений як доповнюючий лікарський засіб.

Промийте вражені ділянки шкіри туалетним милом і водою, просушіть обережними похлопуваннями. Нанесіть препарат в кількості, достатньої для того, щоб змазати всю уражену ділянку, і легко втирайте його в шкіру. Втирайте препарат в помірній кількості 1-2 рази на день до повного зникнення вугрів.

При лікуванні виразки на нижніх кінцівках застосовують пов’язку з цим препаратом 2 рази на добу, протягом 2-3 тижнів.

Побічна дія. Місцеве подразнення, алергічне подразнення, сухість шкіри.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату, травмована шкіра в ділянці висипання вугрів.

 

Передозування. Про передозування Оксигелю повідомлень не надходило. У випадку прояви побічних ефектів потрібно припинити застосування препарату.

Особливості застосування. Потрібно уникати потрапляння цього препарату в очі і на слизові оболонки. Люди зі світлою шкірою можуть починати застосування препарату з 1 разу на добу перед сном, залишаючи гель на обличчі протягом всієї ночі. Цей препарат може відбілювати кольорові тканини. З обережністю призначають вагітним та в період лактації.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні Оксигелю і третиноїну може дезактивуватись дія останнього.

Умови та термін зберігання.

Зберігати в недоступному для дітей, захищеному від світла місці, при температурі від 8 до 25 0С.

Термін придатності2 роки.