Ирикар инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: гомогенна мазь світло-жовтого кольору.

У мазі, яка міститься в тубах, може спостерігатися незначне виділення масла в ділянці отвору туби;

склад: 1 г мазі містить матричної настойки Cardiospermum 0,1 г;

допоміжні речовини: ланолін, мазь ланоліново-спиртова, парафін густий, вода очищена.

 

Форма випуску. Мазь.

Фармакотерапевтична група. Гомеопатичний лікарський засіб.

Фармакологічні властивості. Мазь Ірикар містить природну активну речовину з тропічної ліани Cardiospermum halicacabum (Кардіоспермум), що сприяє поліпшенню симптоматики при таких запальних захворюваннях шкіри, які супроводжуються свербежем, як нейродерміт, алергічні шкірні реакції і професійні екземи. При цьому на першому місці знаходиться швидке зменшення свербежу, який вщухає вже після короткого періоду застосування мазі. Під дією мазі Ірикар зникають почервоніння і набряки, минає запалення. Згодом зникають і зумовлені безперервним розчухуванням потовщення шкіри і лущення за типом екземи.

Показання для застосування. Екземи, нейродерміт, сухість шкіри зі свербежем, а також симптоматичне лікування після укусів комах.

Спосіб застосування та дози. Дорослим та дітям після 1 року наносити мазь на уражені ділянки шкіри тонким шаром, злегка втираючи, 3 рази на добу.

Ірикар добре переноситься, тому його можна застосовувати протягом тривалого часу. Якщо після 1-2 тижнів лікування препаратом не спостерігається терапевтичного ефекту, слід змінити тактику лікування.

 

Побічна дія. Зрідка можуть спостерігатися алергічні реакції на шкірі.

Протипоказання. Не рекомендується застосовувати при підвищеній чутливості до компонентів препарату. Через недостатність клінічних даних не рекомендується застосовувати препарат у дітей віком до 1 року.

Передозування. Шкідливі дії підвищених доз невідомі.

Особливості застосування. При застосуванні гомеопатичних лікарських засобів можливе тимчасове первинне погіршення. У цьому випадку слід знизити частоту і дозування препарату і, після регресії небажаних симптомів, відновити застосування препарату відповідно до інструкції. У разі вираженого первинного погіршення, що супроводжується поганою переносимістю препарату, слід припинити його застосування.

Відповідно до загальноприйнятих принципів, застосовувати препарат під час вагітності й у період лактації можна лише після об’єктивної оцінки співвідношення між очікуваним корисним ефектом і можливим ризиком.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не виявлена.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі 0 - 25оС в недоступному для дітей місці.

Термін придатності - 5 років.

Не застосовувати після зазначеної на упаковці дати закінчення терміну придатності.