Эспол инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика.

основні фізико-хімічні властивості: мазь від світло-бурого до червонувато-бурого кольору зі слабким специфічним запахом.

 

Склад: 100 г мазі містить: перцю стручкового екстракту густого - 10,0 г, димексиду - 3,0 г, олії ефірної коріандрової - 0,25 г, олії ефірної лавандової - 0,25 г, хлороформу - 2,5 г;

допоміжні речовини: ланолін безводний, вазелін медичний.

Форма випуску. Мазь для зовнішнього застосування.

Фармакотерапевтична група. М02АВ. Засоби, які застосовуються місцево при суглобовому і м’язовому болю. Препарати стручкового перцю і подібні засоби

Фармакологічні властивості. Мазь Еспол є комплексним препаратом. Виявляє аналгезуючу, місцевоподразнюючу, протизапальну дію. Втирання в шкіру викликає розширення поверхневих судин і місцеве поліпшення кровообігу. Димексид, що входить до складу мазі, володіє помірним антисептичним ефектом, сприяє проникненню через шкіру інших лікарських засобів.

Еспол добре проникає в тканині організму. Ефект настає через кілька хвилин після застосування і досягає максимуму протягом 20-30 хв. Тривалість знеболюючого ефекту від 30 хв до 2х годин.

Показання для застосування. Міозит, невралгія, люмбаго, попереково-крижовий радикуліт, деформуючий спондильоз, забиті місця без порушення цілісності шкіри, розтягнення і розрив м’язів, лікування наслідків вивихів і переломів.

Спосіб застосування і дози. Застосовують зовнішньо, на ділянку шкіри, безпосередньо на болюче місце. Злегка втирають 2-3 г мазі 2-3 рази на добу протягом 1-10 днів. Ефект підсилюється при накладанні поверх мазі сухої зігрівальної пов’язки.

Побічна дія. Можлива поява свербежу шкіри, та можливе її лущіння у місці нанесення мазі.

 

Протипоказання. Індивідуальна непереносність компонентів препарату.

Взаємодія з лікарськими засобами. Не встановлено.

 

Особливі вказівки. Мазь необхідно наносити на невелику ділянку шкіри, поступово, не допускаючи потрапляння мазі на ушкоджену шкіру і слизові оболонки. Після застосування мазі ретельно вимити руки. З появою побічної дії втирання припинити, мазь, що залишилася на шкірі, видалити серветкою, змоченою мильною водою .

Умови і термін зберігання. У сухому місці, при температурі 8-15 0С.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

Термін придатності - 3 роки.