Миконазол инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: Miconazole; (+)-1-[2,4-дихлор-бета[(2,4дихлорбензил) окси]-фенетил]імідазол;

основні фізико-хімічні властивості: білий або майже білий однорідний крем;

склад: 1 г крему містить міконазолу нітрат– 20 мг;

допоміжні речовини: спирт цетостериловий, кетомакроголь – 1000, мікрокристалін, парафін, метилпарабен, пропіленгліколь, вода очищена.

Форма випуску. Крем.

 

Фармакотерапевтична група. Протигрибкові препарати для застосування у дерматології. Похідні імідазолу та тріазолу. Код АТС D01AC02

Фармакологічні властивості. Має фунгіцидну дію на дерматофіти (Trichophiton rubrum, Trichophiton mentagrophytes, Epidermophyton floccosum, Microsporum canis), дріжджові та дріжджоподібні гриби (Candida aldicans та ін.), а також інші патогенні гриби (Malassezia furfur, Aspergillus niger, Penicillinum crustaceum та ін.). Крем Міконазол діє антибактеріально ефективніше щодо грампозитивних бактерій (стафілококів, стрептококів); менш ефективний відносно грамнегативних бактерій (кишкової палички, синьогнійної палички та протея). Препарат має помірну гіперосмолярну активність, що обумовлює його антиексудативну дію. При нанесенні на шкіру Міконазол практично не всмоктується і не потрапляє в системний кровообіг.

Показання для застосування. Місцеве застосування в дерматології при грибкових ураженнях шкіри та нігтів, а також у випадку бактеріальної суперінфекції при дерматомікозах.

Спосіб застосування та дози. При грибкових ураженнях шкіри препарат наносять 2 рази на добу (зранку і ввечері) тонким шаром на уражену поверхню та навколо неї і ретельно втирають легкими рухами до повного вбирання. Ділянки шкірних складок, які мокнуть (міжпальцевий простір, сідничні складки і т.п.) перед нанесенням крему потрібно підсушити марлевою серветкою. Тривалість лікування від 2 до 6 тижнів. Застосування Міконазолу потрібно продовжувати протягом 7-10 днів після зникнення клінічних симптомів захворювання.

При лікуванні оніхомікозу крем наносять тонким шаром на уражений ніготь 1 раз на добу з наступним накладанням оклюзивної пов’язки. Ніготь потрібно ретельно коротко підстригати. Лікування проводять до повного усунення патологічного процесу і формування нового нігтя.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Побічна дія. Іноді при аплікаціях препарату можуть виникати відчуття печіння або свербежу, гіперемія або сухість шкіри в ділянці, яку обробляли препаратом, шкірно-алергічні реакції. Якщо вказані побічні дії в подальшому не минають самостійно, препарат потрібно відмінити.

 

 Передозування. Дані щодо передозування Міконазолу у вигляді крему для місцевого застосування відсутні.

Особливості застосування. Застосування крему Міконазол під час вагітності та в період лактації припускається лише у випадках крайньої необхідності. Запобігайте потраплянню препарату в очі.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Відомості про взаємодію Міконазолу у вигляді крему для місцевого застосування з іншими лікарськими засобами відсутні.

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей місці, при температурі від 8 до 25 0С.

Термін придатності3 роки.

Пользователей также интересует