Ирикар ® инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: м'який, блискучий, трохи жовтуватий крем; склад: 1 г крему містить матричної настойки Cardiospermum 0,1 г;

допоміжні речовини: бензиловий спирт (консервант), етиленгліколю моно- і дистеарат, ізопропілміристат, суміш октадецилгептаноату та октадецилоктаноату, густий парафін, цетиловий спирт, гліцерин 85 %, гідрооксид калію, очищена вода.

 

Форма випуску. Крем.

Фармакотерапевтична група. Гомеопатичний лікарський засіб. Протисвербіжні препарати. Код АТС D04АХ .

Фармакологічні властивості.

Основою лікарського засобу є свіжі, зібрані у період цвітіння надземні частини рослини Cardiospermum halicacabum L.

Спрямованість дії - екземи різного генезу, що супроводжуються свербежем.

Уже у перших дослідах гомеопатичних препаратів, виготовлених із Cardispermum у потенціях D1 – D4, було встановлено, що ця рослина, відома з народної медицини, має терапевтичну дію, що виявляється крім того при алергійних реакціях в ділянці шкіри та слизових оболонок. Під час зовнішнього лікування запальних дерматозів, що супроводжуються свербежем, особливо екзем різного генезу, Cardiospermum характеризується властивостями, що знімають запалення та свербіж.

Природна активна речовина з тропічної ліани Cardiospermum, яку містить крем, виявляє швидкий та стійкий ефект при таких запальних захворювань шкіри, що супроводжуються свербежем, як нейродерміт, алергічні реакції шкіри та екземи. При цьому на першому місці знаходиться швидке зменшення свербежу, що стихає після короткого періоду застосування крему. Під дією препарату Ірикар крем зникають почервоніння та набряки, зникає запалення. З часом зникають і зумовлені безперервним розчухуванням потовщення шкіри та злущення за типом екземи.

 

Показання для застосування. Запальні захворювання шкіри зі свербежем, такі як екзема, нейродерміт, а також свербіж шкіри різного походження.

 

Спосіб застосування та дози. Дорослим і дітям після 1 року наносити крем Iрикар на уражені ділянки шкіри тонким шаром, злегка втираючи, 3 рази на день.

Крем Ірикар добре переноситься, тому його можна застосовувати протягом тривалого часу.

Якщо після 8 днів лікування препаратом терапевтичний ефект не спостерігається, слід відмовитись від застосування препарату.

 

Побічна дія. У поодиноких випадках можуть спостерігатись алергічні шкірні реакції на інгредієнти крему.

 

Протипоказання. Не застосовувати при підвищеній чутливості до інгредієнтів крему.

 

Передозування. Шкідливі впливи передозування невідомі.

 

Особливості застосування. При застосуванні гомеопатичних лікарських засобів можливо тимчасове погіршення. У цьому разі потрібно припинити застосування препарату і проконсультуватися з лікарем.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Дотепер невідома.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не нижче 0оС і не вище 25оС у недоступному для дітей місці.

Термін придатності. 3 роки.

Термін придатності після розкриття упаковки - 6 місяців.

Не застосовувати після зазначеної на упаковці дати закінчення терміну придатності.