Тонус инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: рідина від жовто-коричневого до червоно-коричневого кольору;

склад: 100 мл еліксиру містять водно-спиртовий екстракт із суміші (кореневища аїру звичайного 0,15 г; трави деревію звичайного 0,05 г; трави м’яти перцевої 0,07 г; кореневища з коренями елеутерокока 0,07 г; трави буркуна лікарського 0,05 г; кореневищ з коренями ехінацеї пурпурової 0,06 г; плодів глоду 0,05 г);

допоміжні речовини: цукор пісок, барвник Е 150 , вода очищена, спирт етиловий 40%.

Форма випуску. Еліксир.

Фармакотерапевтична група. Тонізуючі засоби. Код АТС А13А.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Діючою речовиною препарату є комплекс біологічно активних речовин лікарських рослин. Препарат виявляє імуномодулюючу, адаптогенну, стресопротекторну дію. Підвищує резистентність організму до ендо- та екзотоксичних чинників, підвищеної температури, техногенного забруднення, фізичних і психічних навантажень. Фармакологічний ефект зумовлений впливом еліксиру на імунний статус і біохімічні процеси, що виявляється в підвищенні загального опору організму та працездатності, фізичної витривалості. Препарат не виявляє токсичної дії.

 

Показання для застосування. Еліксир Тонус показаний при патологічних процесах, що вимагають корекції імунного статусу організму.

Імунодефіцитний стан при хронічно рецидивуючих запальних і інфекційних захворюваннях; психічна і фізична перевтома; неврастенії, що супроводжуються сексуальними розладами.

 

Спосіб застосування та дози. Препарат застосовують внутрішньо, за 15 - 20 хвилин до їди, по 1 десертній ложці, 3 рази на добу. Курс лікування - 14 діб. Можливі повторні курси після 10 - 15-денної перерви.

Побічна дія. Не виявлена.

 

Протипоказання. Періоди вагітності, лактації; підвищена чутливість до компонентів препарату; протипоказано дітям до 14 років.

 

Передозування. При передозуванні слід промити шлунок.

 

Особливості застосування. Під час лікування еліксиром слід утримуватися від керування автотранспортом і роботи з потенційно небезпечними механізмами.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не досліджена.

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці, при температурі не вище +25 0 С.

Термін придатності - 2 роки.