Кардиплант инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: червоно-коричневі, круглі таблетки, вкриті оболонкою;

склад: 1 таблетка, вкрита оболонкою, містить 80 мг сухого екстракту з листя та квітів глоду (4-6,6:1), що відповідає 15 мг олігомірних проціанідинів;

допоміжні речовини: кислота лимонна безводна, натрію кроскармелоза, протипінна емульсія SE 2, кремнію діоксид високодисперсний, лактози моногідрат, макрогол 400,

макрогол 6000, магнію стеарат, гідроксипропілметилцелюлоза, целюлоза мікрокристалічна, сахароза, тальк, барвники Е 171, Е 172.

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Кардіологічні препарати. Код АТС С01 ЕВ 04.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Препарат має певну позитивну інотропну та дромотропну дії. Зменшує збудливість міокарда, посилює кровообіг у коронарних судинах і у незначній мірі зменшує опір периферичних судин, проявляє заспокійливий вплив на ЦНС, підвищує опір організму до несприятливих факторів.

Фармакокінетика. Препарат добре всмоктується в кишечнику і накопичується в різних органах, переважно у серцевому м’язі. Після перорального прийому перетворюється в печінці на олігомерні проціанідини, екскретується у вигляді метаболітів з сечею, фекаліями, у незначній мірі – з повітрям.

Показання для застосування. Функціональні розлади серцевої діяльності, ангіоневрози, у комплексному лікуванні аритмій. Початкова серцева недостатність у складі комбінованої терапії.

Спосіб застосування та дози. Приймати Кардіплант всередину, по 1 - 2 таблетки тричі на день, не розжовуючи, з невеликою кількістю рідини, незалежно від прийому їжі.

Тривалість застосування препарату визначає лікар (у середньому - 6 тижнів).

Побічна дія. Про жодні побічні дії Кардіпланту не повідомлялося. Можуть бути прояви індивідуальної підвищеної чутливості до препарату.

Протипоказання. Підвищена чутливість до активної речовини або до будь-якого з компонентів препарату. Дітям до 12 років.

 

Передозування. Передозування Кардіпланту не спостерігалося, але як і інші препарати глоду він може спричинити сонливість, брадикардію, що потребує відміни препарату.

 

Особливості застосування. Досвід і результати загальноприйнятого застосування глоду як медичного препарату не виявили ніякого ризику для жінок під час вагітності та годування груддю.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодія поки що невідома.

Однак препарат як і інші препарати глоду може посилювати дію серцевих глікозидів. Застосування з солями алкалоїдів неможливо, у зв’язку з можливістю утворення комплексів.

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому та недоступному для дітей місці, при температурі не вище +25°С. Термін придатності - 4 роки. Не слід застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, вказаного на упаковці.