Капли зеленина инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора рідина зеленуватого або жовто-бурого кольору, характерного запаху. Допускається утворення осаду у процесі зберігання;

склад:1 флакон містить настойка беладони – 5 мл;

 настойка конвалії – 10 мл;

 настойка валеріани – 10 мл;

 ментол – 0,25 г.

допоміжні речовини: спирт етиловий 96%, вода.

Форма випуску. Краплі.

Фармокотерапевтична група. Комбіновані кардіологічні препарати.

Код АТС C01EX

Фармакологічні властивості. Препарат має седативну, спазмолітичну, кардіотонічну та болезаспокійливу дію, що обумовлено хімічними сполуками, які входять до його складу.

Показання для застосування. Краплі показані при неврозах серця, легких формах хронічної серцевої недостатності, вегетосудинних неврозах (у поєднанні з седативними засобами).

Спосіб застосування та дози. Внутрішньо, по 20 – 25 крапель на прийом 2-3 рази на добу. Тривалість лікування визначає лікар залежно від перебігу хвороби.

Побічна дія. Сухість шкірних покривів і слизових оболонок, дисфагія, спрага, шкірний висип, параліч акомодації, психомоторне збудження, судоми, затримка сечі.

Протипоказання. Глаукома, органічні ураження серця та судин, гіпертрофія передміхурової залози, захворювання нирок.Підвищена індивідуальна чутливість до препарату. Вагітним, матерям-годувальницям, дітям до 12 років.

Передозування. Можливе відчуття сухості в роті, спрага, порушення зору, психомоторне збудження, гіпертермія. Лікування симптоматичне.

Особливості застосування. Пацієнтам слід утримуватись від керування транспортними засобами та роботи з потенційно-небезпечними механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не виявлена.

Умови та термін зберігання. Зберігати у прохолодному (8-15 0С), захищеному від світла та недосяжному для дітей місці.

Термін придатності- 2 роки (вміст серцевих глікозидів визначають щорічно)