Крапивы листья инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

міжнародна назва: Urtica Dioica.

основні фізико-хімічні властивості: подрібнена сировина: шматочки листя різної форми; темно-зеленого кольору; запах слабкий;

склад: кропиви листя – 100 % .

 

Форма випуску. Листя.

 

Фармакотерапевтична група. Кровоспинний засіб рослинного походження.

Код АТС В02В Х04**.

 

Фармакологічні властивості. Листя кропиви мають кровоспинну, діуретичну, жовчогінну, загальнозміцнюючу дії, нормалізують ліпідний обмін, сприяють регенерації слизових оболонок шлунково-кишкового тракту, збільшують кількість еритроцитів, нормалізують склад крові, зменшують вміст цукру в крові, чинять судинозвужувальну дію.

 

Фармакокінетика. Не вивчалась, у зв, язку з тим, що лікарські засоби рослинного походження містять різні біологічно-активні речовини.

 

Показання до застосування. Легеневі, маткові, кишкові, гемороїдальні та інші кровотечі.

 

Спосіб застосування та дози. 5 г (2 десертні ложки) листя вміщують в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) кип, яченої води кімнатної температури, закривають кришкою і настоюють на киплячій водяній бані 15 хвилин. Охолоджують при кімнатній температурі 45 хвилин, проціджують, залишок віджимають до процідженого настою. Настій доводять кип, яченою водою до 200 мл. Дорослі приймають у теплому вигляді по 1/4-1/2 склянки, 2-3 рази на день, за 30 хвилин до їди. Діти залежно від віку – від 1 столової ложки до 1/4 склянки, 2-3 рази на день, за 30 хвилин до їди. Перед вживанням настій рекомендується збовтувати.

 

Побічна дія. Алергічні реакції при підвищеній індивідуальній чутливості.

 

Протипоказання. Підвищене зсідання крові, кровотечі, спричинені кістою, поліпами та іншими пухлинами матки та її придатків, індивідуальна чутливість до речовин, що містяться в лікарському засобі.

 

Передозування. Не спостерігалось.

 

Особливості застосування. Відсутні.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не вивчалась.

Умови та термін зберігання. Листя зберігають у сухому, прохолодному (при температурі

 8-15 0С, вологості 30-40 %), захищеному від