Атма® инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозорий, жовтуватого кольору розчин з специфічним запахом та легким присмаком листя Бузини;

склад: 100 мл АТМА® містить: Sambucus nigra D1 10мл, Natrium sulfuricum D6 10мл, Dulcamara D6 10мл, Arsenicum album D12 10мл, Tartarus emeticus D12 10мл;

допоміжні речовини: етиловий спирт 43% за вагою.

Форма випуску. Краплі для перорального застосування.

Фармакотерапевтична група. Комплексний гомеопатичний препарат. Код АТС R 05АХ.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Препарат покращує стан системного імунітету, зменшує ступінь антигенного подразнення, нормалізує функціональний стан ефекторних та імунних клітин, чинить загальностимулюючу та загальнозміцнюючу дії.

У комплексній терапії обструктивного та астматичного бронхіту, бронхіальної астми сприяє покращанню динаміки клінічних (у тому числі аускультативних симптомів, показників функції зовнішнього дихання, дані пікфлоуметрії) та суб`єктивних симптомів, психометричних параметрів якості життя хворих.

Фармакокінетика. Проведення кінетичних спостережень за допомогою біодосліджень та маркерів неможливе через багатокомпонентний склад та мінімальну концентрацію діючих речовин. З цих же причин неможливо виявити метаболіти препарату.

Показання для застосування. Хронічний та астматичний бронхіт. У комплексному лікуванні бронхіальної астми.

Спосіб застосування та дози.

Дорослі та підлітки: 10 крапель препарату в чистому вигляді або розведеного в 1 столовій ложці води;

діти до 12 років: 5-7 крапель препарату розведеного в 1 столовій ложці води,

діти до 1 року: 1 краплю препарату розведеного в 1 чайній ложці води або молока.

Приймати 3 рази на добу за 30 хвилин до або через годину після їжі.

На початку лікування, а також у випадках, які потребують швидкого послаблення симптомів, можливий прийом препарату кожні півгодини-годину дорослим та підліткам: по 8 - 10 крапель у чистому вигляді чи розведеного в невеликій кількості води; дітям до 12 років: по 3-5 крапель в невеликій кількості води; дітям до 1 року: по 1 краплі в невеликій кількості води чи молока до покращання стану, але не більше 8 разів, після чого приймати 3 рази на добу.

Для посилення ефективності рекомендується потримати препарат деякий час у роті перед проковтуванням.

Побічна дія. Невідома.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до одного з компонентів препарату.

Передозування. До цього часу випадки передозування невідомі.

Особливості застосування. Інформація щодо будь-якого ризику для плоду та дитини від прийому препарату під час вагітності та лактації до цього часу невідома.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодія невідома. Можливе одночасне застосування з іншими лікарськими засобами. Препарат можна поєднувати з будь-якими лікарськими засобами та методами лікування.

Термін придатності. 5 років.

 

Умови зберігання. Зберігати при температурі не вище 25°С, у захищеному від сонячного світла та сильного електромагнітного випромінювання місці, недоступному для дітей.

Оскільки АТМА® містить рослинні та інші натуральні компоненти, можливі незначні зміни смаку та запаху або невелике помутніння розчину. Це ніяким чином не впливає на ефективність препарату.

Пользователей также интересует