Рингера раствор лактатный инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора безбарвна рідина;

склад: 100 мл розчину містять натрію хлориду 0,6 г, калію хлориду 0,04 г, кальцію хлориду 0,0402 г, натрію лактату – 0,32 г;

допоміжні речовини: вода для ін’єкцій.

Форма випуску. Розчин для інфузій.

Фармакотерапевтична група. Розчини, які застосовуються для корекції порушень обміну електролітного балансу. Електроліти. Код АТС В05В В01.

Фармакологічні властивості. Ізотонічний електролітний розчин призначений для корекції водно-електролітного дисбалансу при ізо- та гіпотонічній дегідратації, особливо при супутньому метаболічному ацидозі. Натрію лактат у печінці трансформується в гідрокарбонат і діє як буфер.

Показання для застосування. Порушення водно-електролітного балансу при ізо- та гіпотонічній дегідратації, метаболічному ацидозі, внаслідок втрати рідини при блюванні, діареї, при недостатньому надходженні рідини, жовчних і кишкових свищах; корекція водно-електролітних порушень при підготовці хворих до оперативного втручання і в післяопераційний період; гострі крововтрати.

Спосіб застосування та дози. Вводять дорослим внутрішньовенно краплинно зі швидкістю 10 мл/хв. Дозу препарату встановлюють індивідуально залежно від ступеня вираженості водно-електролітних порушень. Зазвичай вводять до 1000 мл/добу.

Побічна дія. Надто швидке введення препарату може викликати гостру недостатність кровообігу та набряк легенів.

Протипоказання. Лактатний ацидоз, ниркова недостатність, недостатність кровообігу, гіпернатріємія, гіперхлоремія, гіперкоагуляція.

Передозування. При передозуванні виникають гіперволемія, гіпернатріємія, гіперхлоремія. Лікування проводять симптоматичне.

Особливості застосування. Немає даних щодо застосування препарату при лікуванні дітей до 15 років, тому не рекомендується призначати препарат дітям цієї вікової категорії.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Несумісний з цефамандолом, амфотерицином, етиловим спиртом, тіопенталом, амінокапроновою кислотою, метарамінолом. Несумісний з ампіциліном, вібраміцином та моноцикліном.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі від 0 до +25°С. Не допускається заморожування препарату. Термін придатності - 2 роки.