Гиоксизон инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

 

основні фізико-хімічні властивості: мазь жовтого кольору;

склад: 1 г мазі містить гідрокортизону ацетату 0,01 г,

окситетрацикліну гідрохлориду 0,03 г;

допоміжні речовини: масло вазелінове, ніпагін, вазелін медичний.

Форма випуску. Мазь для зовнішнього застосування.

Фармакотерапевтична група. Низькоактивні кортикостероїди у комбінації з антибіотиками. Гідрокортизон і антибіотики.

Код АТС D07С А01.

 

Фармакологічні властивості. Мазь Гіоксизон є комплексним препаратом. Поєднує антибактеріальну дію окситетрацикліну з протизапальним, антиалергічним, антиексудативним ефектом гідрокортизону.

Гіоксизон добре проникає в тканини організму і відносно тривалий час зберігається в організмі.

 

Показання для застосування. Піодермія (стрептококова, стафілококова, змішана), імпетиго, пухирчастий і ексфоліативний дерматит, інфікована попрілість, фолікуліт, фурункульоз, карбункул, бешихове запалення, кропив’янка, алергійний і себорейний дерматит, сонячна еритема; вторинна бактеріальна інфекція при екземі, алергійний професійний дерматит, укуси комах; алергійні і гнійні захворювання зовнішнього слухового проходу, варикозні виразки гомілки, опіки, обмороження, ураження шкіри після радіотерапії.

 

Спосіб застосування та дози. Застосовують зовнішньо, безпосередньо на хворе місце наносять тонким шаром 2-3 рази на добу. Можливо накладення пов’язки поверх мазі. Тривалість лікування – індивідуальна.

 

Побічна дія. Можливі алергійні реакції (шкірна висипка), пов’язані з індивідуальною непереносимістю компонентів препарату. У цьому випадку застосування мазі слід припинити.

 

Протипоказання. Індивідуальна підвищена чутливість до компонентів препарату. Захворювання шкіри туберкульозної, грибкової, вірусної етіології.

Передозування. Не відомо.

Особливості застосування. Застосування препарату у період вагітності та лактації можливо, якщо очікуваний ефект терапії перевищує потенціальний ризик для плоду.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не встановлена.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей місці при температурі від 8 до 15 0С. Термін придатності – 3 роки.

Пользователей также интересует