Троксерутин врамед инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: троксерутин (troxerutin); суміш моно-о-b-гідроксіетил, ді-о-b-гідроксіетил, три-о-b-гідроксіетил і тетра-о-b-гідроксіетил рутозидів із перевагою три-о-b-рутозиду;

основні фізико-хімічні властивості: гель золотисто-жовтого кольору, без запаху;

склад: 10 г гелю містять троксерутину 0,2 г;

допоміжні речовини: карбомер 940, сіль динатрієва ЕДТА, бензалконію хлорид, натрію гідроксид, вода дистильована.

Форма випуску. Гель.

Фрмакотерапевтична група. Капіляростабілізуючі (капіляропротекторні) засоби.

Біофлавоноїди. Код АТС С05СА04.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Троксерутин – капіляротонічний засіб. Фармакодинамічні властивості препарату пов’язані з його участю в окисно-відновних процесах, з інгібуванням гіалуронідази та його антиокислювальною активністю, в результаті якої запобігається окислення аскорбінової кислоти і адреналіну, а також пригнічується перекисне окислення ліпідів.

Препарат зменшує проникливість і ламкість капілярів, попереджує пошкодження базальної мембрани ендотеліальних клітин різними агентами.

Троксерутин має ще ряд ефектів – мембранотонічний, антигеморагічний, протизапальний, радіопротекторний, детоксикуючий, антиалергічний, коронаророзширювальний, венотонічний.

Фармакокінетика. Лікарський засіб Троксерутин Врамед гель забезпечує повну абсорбцію активної речовини через stratum corneum і проникнення до кровоносних судин підшкірної тканини. Його рН відповідає рН шкіри і не спричиняє локального подразнення і сенсибілізуючого ефекту. Оскільки гель має водну основу, він не викликає порушення нормальних фізіологічних властивостей шкіри.

Показання для застосування. Лікування всіх стадій варикозного синдрому, варикозних виразок, хронічної венозної недостатності, геморою, поверхневих тромбофлебітів, м’язових болів і набряків травматичного походження, гематом.

 

Спосіб застосування та дози. Гель наносять на ушкоджені ділянки шкіри вранці та ввечері масажними рухами до його повного всмоктування шкірою. Для досягнення бажаного терапевтичного результату рекомендовано застосовувати Троксерутин Врамед гель одночасно або в комплексі з капсульною або супозиторійною формою препарату.

Побічна дія. У поодиноких випадках, особливо у хворих, які мають до цього схильність, можлива реакція підвищеної чутливості (в основному на шкірі): у вигляді пруритус, еритем, висипань, відчуття зігрівання або опіку у місці нанесення.

При появі гіперчутливості лікування препаратом слід припинити.

Протипоказання. Підвищена чутливість до будь-якого компонента препарату. Відкриті рани.

 

Передозування. Неможливе.

 

Особливості застосування.

При тромбофлебітах і флеботромбозах нанесення гелю на ушкоджену ділянку слід виконувати без натиску.

Під час вагітності і лактації немає обмежень для застосування препарату.

Немає протипоказань для застосування препарату у дитячому віці.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Не встановлена.

Умови та термін зберігання.

Зберігати в оригінальних упаковках у сухому та недоступному для дітей місці при температурі 15-25 ºС.

Термін придатності - 5 років.

Пользователей также интересует