Реналган инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого або білого з жовтуватим відтінком кольору, з плоскою поверхнею, рискою та фаскою;

склад: 1 таблетка містить метамізолу натрію — 0,5 г, пітофенону гідрохлориду — 0,005 г, фенпіверинію броміду — 0,0001 г.

допоміжні речовини: крохмаль, кальцію стеарат.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Синтетичні антихолінергічні засоби в комбінації з аналгетиками. Пітофенон і аналгетики. Код АТС А 03D A02.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Реналган — комбінований препарат з аналгізуючою та спазмолітичною дією. Знижує тонус та усуває спазми гладеньких м’язів внутрішніх органів. Метамізол натрію справляє аналгізуючу, жарознижувальну та слабку протизапальну дію. Пітофенону гідрохлорид справляє міотропну спазмолітичну дію. Фенпівериній бромід за рахунок холіноблокуючої дії справляє додатковий розслаблюючий вплив на гладенькі м’язи.

Поєднання трьох компонентів препарату призводить до взаємного потенціювання їх фармакологічних ефектів.

Фармакокінетика. Не вивчалася.

Показання для застосування. Реналган застосовують як аналгетик та антиспастичний засіб при слабо або помірно вираженому больовому синдромі при спазмах м’язів внутрішніх органів, у тому числі при ниркових, жовчних та кишкових коліках, спазмах сечоводу та сечового міхура, хронічному коліті, дисменореї. Як допоміжний засіб може бути застосований для зменшення болю після оперативних та діагностичних втручань. Може бути використаний як аналгетик для нетривалого симптоматичного лікування при артралгії, невралгії, ішиасі, міалгії (розтягненні м’язів).

 

Спосіб застосування та дози. Дорослим та дітям віком старше 15 років призначають внутрішньо по 1—2 таблетці 2—3 рази на добу. Дітям віком від 5 до 15 років доза препарату встановлюється лікарем індивідуально. Добова доза не повинна перевищувати 6 таблеток, тривалість курсу приймання препарату – не більше 5 днів.

Побічна дія. Можливі шкірні прояви алергічних реакцій, бронхоспазм та інші прояви алергічних реакцій; при тривалому застосуванні — пригнічення кровотворення (гранулоцитопенія, агранулоцитоз).

Протипоказання. Підвищена чутливість до похідних піразолону, захворювання системи крові, тахікардія, декомпенсована серцева недостатність, ішемічна хвороба серця, декомпенсовані порушення функції печінки та нирок, гепатопорфирія, закритокутова глаукома, гіпертрофія передміхурової залози, дефіцит глюкозо-6-фосфатдигідрогенази, період вагітності, період лактації, вік до 5 років.

Передозування. Випадки передозування препаратом Реналган не спостерігалися.

Особливості застосування. З обережністю варто призначати препарат в період вагітності, особливо під час I триместру та останніх 6 тижнів. Тривале лікування слід проводити під контролем клітинного складу периферичної крові.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Препарат може впливати на психомоторний стан хворого при одночасному прийомі алкоголю та засобів, що пригнічують ЦНС через підвищення седативної активності препаратів, що містять алкоголь. Одночасне призначення Реналгану з ненаркотичними аналгетиками може призвести до взаємного підсилення токсичних ефектів. Токсичні ефекти метамізолу натрію підсилюються при одночасному застосуванні трициклічних антидепресантів, пероральних контрацептивних засобів, алопуринолу. Антагоністи Н2-рецепторів гістаміну, барбітурати, кодеїн при одночасному застосуванні підсилюють ефект метамізолу натрію.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла місці при температурі від 80С до 150С. Зберігати в недоступному для дітей місці. Термін придатності – 2 роки.

Пользователей также интересует