Ременс® инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: круглі, плоскі таблетки білого або білого з жовтуватим відтінком кольору, з можливими жовтуватими або жовтувато-бурими вкрапленнями з розподілювальною полосою;

склад: 1 таблетка містить: Cimicifuga D1 17,9 мг, Sanguinaria D6 37,2 мг, Jaborandi D6 37,2 мг, Sepia D12 37,2 мг, Lachesis D12 37,2;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, крохмаль картопляний, магнію стеарат.

 

Форма випуску. Таблетки.

 

Фармакотерапевтична група. Комплексний гомеопатичний препарат.

Засоби, що застосовуються в гінекології. Код АТС G03Х А10.

Фармакологічні властивості.

Комплексний гомеопатичний препарат Ременс® регулює взаємодію в системі „гіпоталамус-гіпофіз-яєчники”, що веде до нормалізації менструального циклу. Усуває вегетативні (припливи, гіпергідроз, прискорене серцебиття, запаморочення) та психоемоційні (дратівливість, депресія, безсоння) порушення, що зумовлені гормональним дисбалансом. Ременс® чинить протизапальну дію на органи сечостатевої системи жінки.

 

Показання для застосування. Порушення менструального циклу: передменструальний синдром, альгодисменорея, вторинна аменорея; клімактеричний синдром. У комплексному лікуванні запальних захворювань жіночих статевих органів.

Спосіб застосування та дози.

 

Порушення менструального циклу (передменструальний синдром, дисменорея та вторинна аменорея)

 

Дозування

Тривалість курсу

Підлітки та дорослі

1 таблетка 2 рази на день

3 місяці

За необхідності курс можна повторити.

 

Клімактеричний синдром

 

Дозування

Тривалість курсу

Дорослі

1 таблетка 2 рази на день

Не менше 6 місяців.

 

Запальні захворювання органів малого таза

 

Дозування

Тривалість курсу

Підлітки та дорослі

1 таблетка 2 рази на день

3 місяці

За необхідності курс можна повторити.

На початку лікування, а також у випадках, що потребують швидкого послаблення симптомів, можливий прийом препарату дорослими та підлітками по 1 таблетці, дітьми 5-12 років - по ½ таблетки 4 рази на день до покращення стану, але не більше 8 разів, після чого приймати 2 рази на день.

Спосіб застосування.

Для досягнення максимального ефекту препарат Ременс® слід приймати за 30 хв до або через годину після їжі, таблетку рекомендується тримати у роті до повного розсмоктування.

 

Побічна дія. Не виявлена.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

 

Передозування. Шкідливі ефекти при передозуванні відсутні.

 

Особливості застосування. Досвіду прийому препарату вагітними та при лактації немає.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Клінічно значуща взаємодія Ременсу® з іншими лікарськими засобами не виявлена. Препарат можна комбінувати з будь-якими лікарськими засобами та методами лікування.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище 30°С в оригінальній картонній упаковці, у захищеному від сонячного світла, недоступному для дітей місці.

Оскільки Ременс® містить рослинні природні компоненти, при зберіганні може спостерігатися незначна зміна смаку та кольору таблетки, що не веде до зниження ефективності препарату.

Термін придатності – 3 роки.